Patru români răniți în atentatele de la Bruxelles

Patru români au fost răniți în atentatele de ieri din Bruxelles de la aeroportul Zaventem și dintr-o stație de metrou, a anuntat Ministerul de Externe.
Printre aceștia se află și un minor.

Cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața în urma atacurilor, iar peste 230 de oameni au fost răniți.

Poliția din Belgia se află în căutarea unuia dintre presupușii atacatori, în timp ce despre alți doi autoritățile spun că s-au detonat în aeroportul Zaventem.
Atacurile au fost revendicate de gruparea Statul Islamic.

Autorităţile belgiene au luat măsuri maxime de securitate, în zona instituţiilor publice, a centralelor nucleare şi în transporturi, iar Bruxelles-ul a fost aproape întreaga zi un oraş izolat.

Potrivit presei belgiene, transportul în comun îşi revine de astăzi la normal, inclusiv la metrou, cu excepţia liniei pe care se află staţia atacată.
Belgia este în doliu național timp de trei zile, după atacurile de ieri.

Vă reamintim că Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziția cetățenilor români precum şi rudelor acestora numerele de telefon +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Material realizat de Alexandra Ruse
Sursă: Radio România Actualități

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.