Etapa a doua de înscriere în învățământul primar

Astăzi începe cea de-a doua etapă a înscrierii în învățământul primar cu comunicarea și site-ul Inspectoratului Școlar al Capitalei și la unitățile de învățământ, procedură specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

Tot astăzi se va face și informarea Ministerului Educației Naționale și Cercetarii Științifice de către Comisia Municipiului București cu privire la procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile în etapa a doua de înscriere.

Până pe 8 aprilie are loc depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Apoi are loc validarea cererilor-tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă.

Între 11-15 aprilie va avea loc procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura elaborată de Inspectoratul Școlar, pe baza criteriilor generale tip de departajare, în limita locurilor disponibile.

Tot în această perioadă are loc și completarea, în aplicația informatică a datelor din cererile tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă.
În data de 15 aprilie va avea loc afișarea la fiecare școală a listelor finale ale copiilor înscriși la clasa pregătitoare.

Între 19 și 22 aprilie are loc centralizarea și soluționarea de către Inspectoratul Școlar a cererilor părintilor copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate școlară.
Soluționarea de către Inspectoratul Școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.
Chiar dacă unele dintre cereri nu vor fi rezolvate favorabil, părinții nu trebuie să dispere, niciun copil nu va rămâne de dinafară, neînscris în clasa pregătitoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.