Amigdalita vs. roșu în gât! Sfaturi mici pentru mămici…hai, și pentru tătici!
Articol de , 14 aprilie 2016, 16:03 / actualizat: 15 aprilie 2016, 17:49
Aceasta este tema pentru care oferim astăzi, cu ajutorul medicului pediatru Cosmina Cristea, informații valabile, de reținut și sfaturi numai bune de urmat!
Dacă aveai impresia că cele două – amigdalita și roșul în gât – sunt unul și același lucru, ei bine, era total greșit! Avem și câteva argumente pregătite:
Roșu în gât este diferit de amigdalită. Amigdalita acută pultacee este determinată de streptococul beta hemolitic de grup A – e foarte important de grup A; gâtul roșu poate să fie și într-o viroză.
Amigdalita acută pultacee este dată de o bacterie și atunci se tratează, în general, cu antibiotic, iar gâtul roșu, care poate să fie și faringele, și palatul moale, acolo nu este nevoie de antibiotic!
Acum, lucrurile fiind mult mai clare, reținem și că orice viroză debutează cu roșu în gât. Și mai ținem cont, atunci când amigdalele sunt inflamate, de faptul că și ele, alături de polipi, sunt importante pentru apărarea organismului. Și, din nou, decidem să le păstrăm mai degrabă decât să le îndepărtăm chirurgical!
Doctor Cosmina Cristea:
În ultima perioadă chiar am văzut foarte puțini copii care au necesitat amigdalectomie. Amigdalele au și ele, ca și polipii, rolul lor de apărare antiinfecțioasă, acolo se școlesc soldații organismului și nu este nevoie să fie îndepărtate la primele semne de boală!
Cu încrederea că și astăzi ai aflat ceva folositor, te aștept și mâine la Sfaturi mici pentru mămici… hai, și pentru tătici!
Vom vorbi despre copii și animalele de companie!