Pregătit pentru vacanță
Articol de , 21 aprilie 2016, 15:44
Astăzi am o misiune foarte plăcută, aceea de a te pregăti de vacanță.
Și pentru că nu de puține ori am văzut familii revenite prematur din concediul programat din timp și așteptat cu nerăbdare, din cauză că cel mic se îmbolnăvise, uite cam ce trebuie să iei cu tine pentru a face față oricărei situații.
Doctor Cosmina Cristea, medic pediatru:
”Trusa de călătorie trebuie să cuprindă medicamente pentru febră, pentru durere; nu trebuie să lipsească dezobstruantele nazofaringiene, adică serul fiziologic și ceva picături de desfundat nasul, medicamentele împotriva diareei, adică un probiotic și sărurile de rehidratare, picături pentru durerile de urechi… sunt foarte importante; dar, în afară de medicamente nu trebuie să lipsească dintr-o trusă de călătorie un ac și ață, o foarfecă, spray și pastile antițânțari, că și alea sunt importante, spray-uri de protecție împotriva țânțarilor și pentru exterior.”
Recunosc, pentru mine vacanța de vară nu e vacanță dacă nu ajung la mare. Nu pentru soare, nu pentru nisip, chiar dacă sunt importante și astea, ci pentru apă.
La mare, mă transform în copilul care nu vrea altceva decât să stea în apă cât e ziua de lungă. Și, după cum spune doctor Cosmina Cristea, medic ce are peste 25 ani de experiență, nu e greșit deloc. Orice copil, și mare și mic, trebuie lăsat să stea în apă cât dorește!
”Eu le recomand pacienților să se ducă la mare și să lase copilul să stea cât vrea el în apa de mare pentru că apa de mare, sărată cum este, desfundă foarte bine nasul; dacă cel mic se duce și se bălăcește în apa de mare și nu în piscină, atunci nu are probleme.
Copiii au o înțelepciune a lor foarte mare și nu stau în apă până nu mai pot de frig! Dacă le este frig, ies! Dacă se simt bine și se joacă ok, de ce să nu-i lași cât au ei nevoie?!”
Chiar așa e, copilul are un instinct pe care noi adulții îl cam pierdem, așa că nu-i pune limite acolo unde nu este cazul!