Evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în acest sfârşit de săptămână
Articol de , 22 aprilie 2016, 13:16
CINEMA
Programul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti de astăzi.
La Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 18, comedia dramatică şi romantică „La fille du patron” de şi cu Olivier Loustau care-l interpretează pe Vital, un tip de 40 de ani ce lucrează într-o fabrică de textile şi se îndrăgosteşte de fiica şefului lui când fata îl alege pe el pentru a face un curs de ergonomie;
– de la ora 21, drama „Death in Sarajevo” premiată cu Marele premiu al juriului şi Ursul de argint la Festivalul de Film de la Berlin de anul acesta şi realizată de Danis Tanovic pornind de la piesa „Hotel Europa”, a filosofului francez Bernard-Henri Levy.
La Muzeul Ţăranului Român:
– de la ora 18 se reia comedia „The Farewell Party” de israelienii Tal Granit şi Sharon Maymon, despre un grup de bătrâni care inventează o nouă metodă de eutanasie;
– de la ora 20.30’ începe proiecţia specială cu comedia „Anacleto: Agente secreto / Spy Time”, regizată de Javier Luiz Caldera.
La Cinemateca Eforie, de la ora 19 are loc cea de-a XI-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia este prezentat un titlu de referinţă al istoriei filmului românesc: „Anotimpuri” (1964), de Savel Stiopul. Participă criticul Marilena Ilieşiu, redactor al revistei „Film” a Uniunii Cineaştilor din România.
În cadrul săptămânii „#400Cervates”, organizată cu prilejul comemorării a 400 de ani de la moartea lui Miguel de Cervantes, de la ora 19.30’ rulează, la Institutul ce-i poartă numele, comedia romantică „Miguel şi William” de Inés París, în care cei doi importanţi scriitori ai timpurilor lor se îndrăgostesc de aceeaşi tânără răpitoare, Leonor, care le frânge inimile amândurora.
MUZICĂ
Orchestra Naţională Radio susţine concertul săptămânal sub bagheta dirijorului Misha Katz, de la ora 19, la Sala Radio. În program: Glinka – uvertura operei „Ruslan şi Ludmila”, inspirată de poemul omonim semnat de Puşkin; Rachmaninov – Concertul nr. 2 în do minor pentru pian şi orchestră – solist Dan Grigore şi Ceaikovski – Simfonia a IV-a în fa minor.
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Christian Badea, având în program: Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră de Prokofiev – solistă Alexandra Cununova şi Simfonia nr. 3, „Eroica” de Beethoven.
Cântăreaţa belgiană, Lara Fabian susţine un concert, de la ora 20 la Sala Palatului, în cadrul noului ei turneu „Un Soir Autour du Monde”.
La Arenele Romane, de la ora 21 începe concertul pionierului culturii jungle General Levy. Alături de muzicianul-legendă britanic, mai cântă: noul duo de hip-hop underground cu rădăcini folclorice Fraţii Grimme, format din Vali Umbră şi Power pe Vinil, Subcarpaţi şi Deeproots.
Cvartetul din Serbia, EYOT, susţine un concert în Jazz Pong, începând cu ora 21.
Mihail cântă alături de trupa sa în Hard Rock Cafe, de la ora 22.30’.
Marius Mihalache şi Arabela Nicolau vă propun o întoarcere în timpul perioadei jazzului plin de viaţă şi a pantofilor rupţi pe ringul de dans, într-un concert ce începe de la ora 22.45’ la Berăria H.
Moonlight Breakfast lansează noul album, „Time” în concertul susţinut de la ora 23 la otto. Bucharest.
La Palatul Mogoşoaia de la ora 15 are loc finala celei de-a VII-a ediţii a Concursului „Drumul spre celebritate”.
EVENIMENTE
În ajunul sărbătorii de Pesah, Teatrul Evreiesc de Stat organizează, de la ora 18, la Biblioteca Metropolitană, evenimentul „Cu Cărţile Deschise” – „Lumea Fantastică a operei lui I. L. Peretz”, la care participă actorii: Maia Morgenstern, Natalie Ester, Arabela Neazi, Monia Pricopi şi Mircea Drîmbăreanu. Bucureşti FM este partener media al evenimentului.
De la ora 17, Muzeul Naţional de Artă al României deschide porţile curţii de onoare de la Palatul Regal, transformând-o, pentru cinci ore, într-o grădină publică a Bucureştiului printr-un maraton de evenimente: vizitarea Sălii Tronului şi a Sufrageriei Regale; ghidaj cu poveşti vechi despre zona Pieţei Palatului şi Calea Victoriei (la orele 18 şi 20.30’); Palatul Regal şi Piaţa Palatului pe harta Bucureştilor – un dialog cu arh. Maria Duda, Edmond Niculuşcă şi Alberto Groşescu (de la ora 19); „Ce mai faci, scriitorule?” – un dialog cu scriitoarea Adela Greceanu (de la ora 20.30’); ateliere de pictură pentru copii; lansarea asociaţiei de proiecte urbane BAZA; muzică.
EXPOZIŢII
Vernisajul expoziţiei „Lumina Învierii: Străvezime”, ultima expoziţie gândită şi compusă de mentorul grupului Prolog, pictorul Paul Gherasim, are loc de la ora 19, la Galeria Romană, unde poate fi vizitată până 7 mai.
La Sala de Expoziţie „Brâncuşi” din Palatul Parlamentului, la ora 19 este vernisată expoziţia de artă abstractă „A Selection from the Turkish Modern Painting”.
TÂRGURI
Şi anul acesta Muzeul Ţăranului Român organizează un Târg de Florii ce se deschide azi şi durează până pe 24 aprilie inclusiv şi la care veţi avea prilejul să întâlniţi cu meşteri din toate colţurile ţării şi produsele lor: ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat şi alte obiecte frumoase ce vor putea fi tocmite şi târguite. Bucureşti FM este partener media al evenimentului.
Cu ocazia sărbătorilor de Florii şi Paşte Primăria Capitalei a organizat în Parcul Cişmigiu, un Târg de „Tradiţii şi Flori de Sărbători” ce readuce în prim-plan, în perioada 22 aprilie – 2 mai, cultura populară, meşterii, artiştii plastici şi produsele lor unice. În program sunt incluse şi concerte, o expoziţie de iepuri şi miei, ateliere recreative pentru copii şi plimbări cu ponei. Detalii despre program sunt disponibile pe www.creart.ro şi pe www.facebook.com/TraditiisiFlorideSarbatori. Bucureşti FM este partener media al evenimentului.