Agitaţie mare în pieţele şi magazinele din Capitală, înainte de Înviere
Articol de Sabina Lapadatescu, 29 aprilie 2016, 15:34
Se fac ultimele cumpărături pentru masa de Paşte.
Verdeaţa şi carnea de miel sunt la loc de cinste, iar preţurile au mai scăzut comparativ cu ultimele zile pentru ca vânzătorii să nu rămână cu marfă pe tarabă.
Gospodinele au pregătit de ieri ouale roşii.
Urmează drobul de miel, cozonacii, pasca şi salatele.
Unele femei spun că nu vor pregăti mâncaruri sofisticate pentru masa de Paşte, deoarece, în opinia lor, contează mai mult reunirea familiei de sărbători.
Teologul Remus Rădulescu ne recomandă să ne abţinem de la bucate până în dimineaţa zilei de Paşte, pentru a respecta slujba care are loc în noaptea de Înviere.
Masa începe cu degustarea anafurei cu vin, cunoscută sub denumirea de Paşte.