Criza medicamentelor se adânceşte

800.000 de pacienţi riscă să rămână fără tratamente inovatoare începând cu luna iulie prin dispariţia de pe piaţă din România a 123 de medicamente. Această realitate vine în contextul în care sistemul de sănătate românesc trece deja printr-o criză profundă, iar consecinţele acesteia sunt resimţite mai ales de pacienţii români.

Dispariţia medicamentelor este cauzată de publicarea Ordinului de Ministru 307/2015 în Monitorul Oficial, ordin care determină coborârea preţului medicamentelor originale la nivelul celor generice.

„Această prevedere va avea consecinţe deosebit de grave asupra pacienţilor români, nu doar imediate prin limitarea accesului acestora la tratament, ci şi pe termen lung. Preţul medicamentelor va coborî cu 35% sub minimul european, total nesustenabil, ceea ce îi obligă pe producătorii de medicamente nu doar să-şi reconsidere portofoliul de produse, ci şi să reevalueze oportunitatea de a aduce noi medicamente în România”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.