ANSVSA demarează un Plan național de control pentru depistarea E-coli în carne și lapte
Articol de , 15 mai 2016, 14:50
Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Radu Roatiș Chețan, a dispus structurilor teritoriale ca, începând cu data de 16 mai și până la sfârșitul anului, să desfășoare un Plan Național de Control care va avea ca tematică determinarea prevalenței Escherichia Coli verotoxigenă, de pe suprafața carcaselor de bovine și ovine, din carnea proaspătă de bovine și ovine, din carnea tocată și carnea preparată și din laptele crud și produsele din lapte crud.
Activitățile incluse în acest plan presupun prelevarea de probe din supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, ferme, târguri și piețe agroalimentare și dozatoare de lapte.
Toate probele recoltate în cadrul acțiunilor prevăzute în acest Plan vor fi transmise Institutului de Igienă și Sănătatea Publică Veterinară pentru a fi analizate.
Costurile acestor analize vor fi suportate din bugetul ANSVSA.