Radio Romania a fost și rămâne partener al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu
Articol de Stefania Grigore, 19 mai 2016, 16:12
FITS este cel mai mare eveniment teatral anual desfășurat în Romania și al treilea ca amploare în Europa, după Avignon și Edinburgh.
FITS este, totodată, cel mai așteptat moment de la începutul verii, atât pentru publicul din Romania, cât și cel străin. Biletele la spectacolele jucate in door, pot fi achiziționate din orice colț al lumii, on-line, în moneda fiecărei țări, și multe se epuizează la scurt timp după ce au fost puse în vânzare. Adăugând spectacolele în aer liber și evenimentele conexe, FITS reunește 65 de mii de spectator pe zi.
FITS aduce la Sibiu unele dintre cele mai importante și mai noi spectacole din lume, și cei mai bine cotați regizori, coregrafi și actori ai momentului.
Cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura în perioada 10 -19 iunie 2016, sub genericul ”Construind încredere”/ ”Building Trust”.
Radio Romania a fost partener media al festivalului încă de la primele ediții.
Alături de știrile și interviurile difuzate pe tot parcursul desfășurării evenimentului, Radio Romania a înregistrat în fiecare an spectacole lectură și are deja în arhivă 147 de piese prezentate la FITS.
Constanin Chiriac, directorul festivaluilui, a vorbit despre importanța acestei colaborări dintre două branduri de țară: ”Este cel mai important aport, să aduci 147 de titluri a 134 de autori, care, toate, sunt înregistrate de Radio România. De la început Radio România a fost alături și a înțeles că se va construi, în timp, un tezaur, care va fi cuantificat și va deveni, în mod cert, un spațiu de cercetare, pentru că, peste jumătate dintre autorii care au fost prezenți la Sibiu, au devenit celebrități”
În același timp, prin toate emisiunile sale, Radio România a oferit ”tot ceea ce înseamnă contactul viu dintre fiecare parte nevăzută a festivalului și spectatori”.
”Cred că ceea ce face Radio Romania este, în primul rând, un lucru de înaltă educație” a apreciat Constanin Chiriac.