Avertisment de la Vladimir Putin

Părți ale teritoriului României pot deveni ținte ale rachetelor rusești, avertizează președintele rus Vladimir Putin.

El a făcut această declarație la Atena, la o conferință de presă comună cu premierul elen Alexis Tsipras.

Vladimir Putin a precizat că asemenea măsuri ar putea veni ca răspuns la amplasarea scutului antirachetă pe teritoriul țării noastre.

Liderul de la Kremlin a mai spus că aceste acțiuni sunt menite să asigure securitatea Rusiei.

Putin a adăugat că măsuri asemănătoare vor putea fi luate și în cazul Poloniei, după instalarea rachetelor la viitoarea bază antirachetă.

El a explicat că, inițial, scutul a fost prezentat ca fiind îndreptat împotriva amenințării nucleare iraniene, amenințare care, spune el, în prezent nu există, transmite Rador.

 

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă surprinderea cu privire la declarațiile președintelui Federației Ruse.

Instituția susține că această poziție a liderului de la Kremlin relevă o ignorare a situației reale pe care atât România, cât și Aliații săi au explicat-o în repetate rânduri, în ceea ce privește caracterul pur defensiv al sistemului de apărare antirachetă.

Ar putea fi, totodată, interpretată ca o amenințare la adresa securității regionale se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează faptul că sistemul de la Deveselu este conform cu prevederile Cartei ONU și nu este îndreptat împotriva Federației Ruse sau a altui stat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.