Cele mai interesante evenimente din București – 9 iunie 2016
Articol de , 9 iunie 2016, 09:52
CINEMA
La Muzeul Ţăranului Român, în cadrul celei de-a doua seri dedicată filmului sud coreean, de la ora 19:00, rulează drama cu multă acţiune „Yeok-rin / The Fatal Encounter” regizată de J.Q. Lee, ce spune povestea regelui Jeongjo, care încearcă să-şi păzească puterea de conflictul dintre două facţiuni: Noron şi Soron.
În cadrul programului „Joia de film”, la Spaţiul public european este proiectată gratuit, de la ora 19:00, drama „Alpii” realizată de grecul Yorgos Lanthimos în care o infirmieră, un paramedic, o gimnastă şi antrenorul ei au pus bazele unui nou serviciu: pe baza unei programări, aceştia iau locul persoanelor decedate, angajaţi fiind de rudele, prietenii sau colegii acelora.
La Grădina cu Filme a Creart din Piaţa Lahovary, de la ora 21:00, are loc o seară de scurtmertaje.
MUZICĂ
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Christian Badea, având în program: Concertul pentru violoncel şi orchestră de Edward Elgar – solist Andrei Ioniţă şi Simfonia nr. 3, în Fa Major de Brahms.
„Fapte bune în Grădina Enescu” se intitulează concertul caritabil susţinut de Maria Răducanu, de la ora 19:30, în curtea Muzeului Naţional George Enescu. Fondurile obţinute vor contribui la renovarea unei şcoli de la sat.
În cadrul concertului „Compact – Remember the 80s”, ce are loc începând cu ora 21:30, în Hard Rock Cafe, renumita trupă face o incursiune alături de fani în hiturile din anii 80 dar va oferi spectatorilor şi piese ale sale mai recente.
PERFORMANCE
În spaţiul inedit al expoziţiei-şantier „Imaginea-Martor” de la Sala Librărie, Arhiva de Imagine a Muzeului Naţional al Ţăranului Român prezintă până pe 12 iunie, de la ora 20:00, spectacolul „[Dez]Arhivare: performăns”, în regia lui Alexandru Nagy, demers teatral colaborativ construit în jurul fotografiilor de arhivă, ce îşi propune dez-arhivarea neconvenţională a fotografiilor vechi şi explorarea subiectivităţii arhivei ca obiect socio-cultural.
EXPOZIŢII
La Institutul Balassi al Ungariei, de la ora 19:00, are loc vernisajul expoziţiei cu lucrări pentru dizertaţia de Master ale studenţilor Cristian Godeanu, Petre Leescu, Sorin Maxim, Cătălina Moldoveanu, Ionuţ Ştefan, Ovidiu Toader, Mihai Teodorescu, şi Adriana Untilov din cadrul Departamentului de Sculptură al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.
EVENIMENT
De la ora 18:00, la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” are loc conferinţa-dezbatere şi prezentarea volumului „Das siebenbürgisch-sächische Schreinermalerei / Pictura de mobilier la saşii transilvăneni”, semnat de Roswith Capesius, apărut în limba română la Editura Honterus-Sibiu, în seria „Convergenţe transilvane”. Cu această ocazie este vernisată şi expoziţia de fotografie „Povestea lăzilor săseşti din Transilvania”, alcătuită din imagini din arhiva personală a lui Cristian Sencovici şi din arhiva Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu.
CONFERINŢE
Noua conferinţă din seria „Historia Viva” a Muzeului Naţional de Istorie a României se intitulează „Aşezarea romană de la Şibot-În Obrej (jud. Alba)” şi este prezentată de dr. Adela Bâltâc, cercetător ştiinţific în cadrul acestei instituţii, de la ora 11:00, la sala Mihai Viteazu. Accesul se face prin intrarea B a muzeului, situată în Str. Poştei.
De la ora 17:00, la Sala Cavalerilor din Ambasada Republicii Cehe, în prezenţa ambasadorului acestei ţări, are loc festivitatea ocazionată de evocarea unui moment important din istoria Cehoslovaciei, tragedia satului Lidice, şi prezentarea, în premieră, a unor fragmente din cartea „Cazul Mariei Navarová“ de Arnošt Lustig.
La Impact Hub Bucureşti, de lângă Piaţa Unirii, de la ora 19:00, are loc prezentarea proiectului „Şcoala de Mers pe Munte” al Asociaţiei Tăşuleasa Social din Pasul Tihuţa. Este un program gratuit la care au aplicat anul acesta mulţi bucureşteni, ce se adresează persoanelor peste 18 ani, neiniţiate în mersul pe munte care îşi doresc să înveţe mai multe despre drumeţia montană / hiking, într-un cadru profesionist şi organizat.