Ghid pentru protejarea impotriva atacurilor pe Internet
Articol de razvanursuleanu, 13 iunie 2016, 09:31
Capitolul 1 – Deochiul pe Facebook, Twitter, Yahoo etc.
Foarte multi dintre utilizatorii de Internet se plang in mod constant de migrene sau afectiuni ale gatului si spatelui. In mod eronat, parerea generala este ca acest lucru se intampla din cauza sederii indelungate in fata calculatorului si amanarea permanenta a ingerarii hranei in vederea sustenabilitatii vietii umane din cauza ca tocmai ce a scris cineva ceva si trebuie iute sa raspunda la mesaj pentru ca altfel zice lumea ca si tacerea e un raspuns. Este, in mod evident, necesara o updatare a acestor informatii de tip tribal, menite a-i azvarli in confuzie pe toti cei care isi aduc o contributie concreta la inflorirea dialogului virtual si la evitarea intalnirilor din lumea reala unde incidente violente pot aparea.
Cea mai frecventa cauza care duce la aparitia acestor dizabilitati temporare este reprezentata de deochiul pe Internet. Deochiul pe Skype este cel mai frecvent, dar acesta nu reprezinta o problema cu adevarat serioasa pentru ca se poate da la bara figura deochiatorului, i se pot acoperi ochii cu marker negru sau pur si simplu se poate inchide Skype-ul sau chiar dezinstala, daca aveti impresia ca figura deochiatorului a ramas pe desktop indiferent de masurile pe care le-ati luat anterior.
Nici pe Youtube nu se poate afirma ca se intampina dificultati deosebite, persoanele care practica deochiul primind de regula un numar suficient de mare de dislike-uri pentru ca firma cu pricina sa ii ia la ochi (din pacate fara sa-i deoache in contrapartida) si sa le baneze contul.
Problemele cu adevarat grave intervin pe Yahoo, Twitter si Facebook. Exista o singura procedura atestata care il face pe ala de-ti vrea binele sa nu mai aiba castig de cauza in practica deochiatoare. O sa va rugam sa respectati intocmai pasii acestei proceduri de aparare:
Pasul 1. Se deschide un document nou
Pasul 2. Se scrie in respectivul document, cu litere mari „SA NU FIE DE DEOCHI”
Pasul 3. Se salveaza documentul, cu titlul „PTIU PTIU PTIU”, tot cu litere mari
Pasul 4. Documentul va trebui sa fie prezent in forma originala pe desktop, in caz contrar forta acestuia neputand compensa in mod eficient atacul deochiatorilor de meserie.
Recomandari suplimentare
Nu e niciuna, in afara de urmatoarea: avand in vedere ca din punct de vedere virtual documentul este un antivirus, orice alt antivirus pe care il aveti instalat pe calculator il va percepe ca pe un intrus. Drept care sugestia noastra este sa dezinstalati definitiv orice soft antivirus pe care il detineti.