Ce se intampla in Romania dupa o tragedie? Nimic, absolut nimic!
Articol de Vicentiu Andrei, 29 iunie 2016, 09:00
La inceputul acestei saptamani viata unui copil s-a sfarsit tragic pe malul Lacului Morii iar desele cruci din zona arata ca incidentul nu este unul singular in aceasta parte a Capitalei.
Autoritatile insa, asa cum ne-am obisnuit, au venit, au vazut, au dat declaratii si au plecat.
Si atat.
In continuare zona nu este supravegheata de niciun agent de paza si nici nu au fost amplasate semne suplimentare care sa interzica scaldatul si nici, cel mai important, nu s-a facut nimic in directia imprejmuirii de un fel sau altul a malului lacului astfel incat accesul copiilor la apa sa fie cu adevarat restrictionat.
Inscrisul „scaldatul interzis” facut cu bidineaua pe marginea ecluzei ramane pe atat de ineficient pe cat de nepasatori se dovedesc a fi cei care administreaza acest areal.
Trista realitate este ca locul tragediei nu a fost marcat iar oamenii nu au niciun indiciu ca in acea zona s-a inecat un copil iar indiferenta autoritatilor incurajeaza obiceiul oamenilor de a se scalda fara a se gandi la consecinte.
Dealtfel sinucigasul obicei continua nestingherit…
In continuare cei care nu pot plati taxa de intrare la strand vin pe malul lacului Morii la scaldat, in continuare politia locala patruleaza in masini noi-noute prin cartier fara a intra insa in perimetrul brazdat de crucile datatoare de fiori, in continuare parintii isi lasa copiii sa iasa la imbaiat de capul lor fara a exercita un minim cotrol care, poate, ar salva o viata.
Bucurestiul candideaza pentru titlul de Capitala Culturala Europeana 2021.
Laudabila initiativa…
Ne-am dori insa, daca se poate, sa candidam si la titlul, neoficial si deloc pompos insa intr-atat de necesar, de Capitala-Europeana-Civilizata.
Se poate asa ceva?
Foto & text:
Ciobotariu Ionela
Constantinescu Andrada
Danilov Camelia