Rapid a intrat oficial în procedura de lichidare
Articol de , 4 iulie 2016, 18:10
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a fost publicată azi, notificarea conform căreia Rapid intră în procedura de lichidare. Anunţul oficial e fost făcut de Aurel Brihac, lichidatorul judiciar al clubului, după ce pe 13 iunie Tribunalul Bucureşti a pronunţat falimentul societăţii. Din acest moment, Rapid intră într-o numărătoare inversă. Lichidatorul desemnat de instanţă l-a notificat pe administratorul special Adrian Diaconescu să predea parafa clubului şi cele 38 de bilete la ordin garantate de Azuga Waters, firma patronilor Valerii şi Violeta Moraru.
Săptămâna trecută, lichidatorul a dat dispoziţie ca puţinii angajaţi rămaşi să fie înştiinţaţi că, în timpul legal prevăzut, li se vor încheia contractele de muncă.
În acest timp, pe portalul Ministerului Justiţiei, unde sunt publicate online toate cauzele aflate pe rolul tribunalelor din România, nu figurează nicio cerere de suspendare a falimentului depusă de Rapid la Curtea de Apel Bucureşti. Două pot fi explicaţiile pentru această situaţie: 1) conducătorii clubului nu au depus cererea, deşi vineri au anunţat clar că au făcut acest pas; 2) cererea a fost făcută, dar angajaţii de la Curtea de Apel au uitat să o publice pe site.
E greu de spus care din cele două variante e corectă, însă cert este că situaţia Rapidului a devenit disperată.
Site-ul 1923.ro al suporterilor giuleşteni, a publicat informaţia conform căreia Valerii Moraru le-ar fi dat asigurări fotbaliştilor că va vinde un teren şi, cu banii obţinuţi va salva clubul. Alte surse spun că acesta ar fi pomenit unor prieteni de vânzarea unei fabrici de îmbuteliere a apei de pe urma căreia ar încasa 2,3 milioane de euro. Indiferent de unde vin banii, aceştia trebuie să intre însă extrem de repede în contul unic al clubului, pentru a se putea debloca activitatea şi stopa procedura de lichidare începută oficial azi, luni, 4 iulie.