Află când se va putea circula în condiții normale pe Șoseaua Ștefan cel Mare!
Articol de Sabina Lapadatescu, 11 iulie 2016, 13:00
Traficul a fost restricționat după ce, săptămâna trecută, carosabilul s-a surpat brusc în zona intersecției Ștefan cel Mare – Calea Floreasca.
De la o groapă de un metru în dreptul trecerii de pietoni lucrările s-au extins pe două benzi de circulație pe o lungime de circa 50 de metri.
În timp ce utilajele fac manevre, coada autovehiculelor care așteaptă la semafor a ajuns să se întindă pe sute de metri.
În intersecție se zăresc împrăștiate pe jos cioburi de parbriz, semn că în zonă au avut loc și tamponari.
Șoferii sunt nervoși și acuză lipsa de eficiență a muncitorilor dar și pasivitatea administrației publice locale.
„Problema este că durează extrem de mult reparațiile. Cred că e deja o săptămână. Și avem perspectiva să se spargă multe conducte, pentru că instalațiile sunt vechi, deci viitorul nu e bun.
E o avarie foarte serioasă! Nu e plăcut, dar trebuie făcut ceva. Mai durează.. o să mai treacă o lună. Nu-i nicio problemă, suntem învățați cu așa ceva.
Groaznic! Coada e până dincolo de pasajul Obor. Mă uit că sunt câțiva care lucrează, restul stau și se uită.
Stau de o jumătate de oră. Se circulă infernal! E bătaie de joc! O săptămână de zile?!? Alții fac o autostradă în două zile și ei nu pot să facă 50 de metri pătrați de șosea?”, reclamă șoferii.
Echipele Apa Nova au intervenit pentru remedierea avariei, însă lucrarea s-a dovedit a fi una extrem de complicată, spune directorul general al companiei, Mădălin Mihailovici.
El afirmă că este vorba despre una dintre cele mai grele lucrări pe care a întâlnit-o în ultima vreme, un canal colector al apelor menajere și pluviale construit în 1906 și la care nu există acces, oamenii nu pot intra să-l inspecteze sau să-l curețe decât folosind niște roboți.
Mihailovici mai spune că au fost probleme atât în zona unde s-a produs ințial caverna, cât și către Calea Floreasca.
”Efectiv a fost o operație chirurgicală să putem degaja canalul fără să blocăm total circulația în zonă”, mai spune Mădălin Mihailovici.
Directorul Apa Nova estimează că în această după-amiază sau spre seară se va turna beton, astfel încât în cursul nopții să se poată pune și stratul de asfalt.
Mâine, în jurul prânzului, se va putea circula în zonă fără nicio problemă, mai spune Mădălin Mihailovici.