Marele producător de ciocolată neagă acuzațiile primite
Articol de Sabina Lapadatescu, 11 iulie 2016, 11:33
Compania Ferrero neagă acuzatiile potrivit cărora la prepararea produsele de ciocolată pentru copii ar folosi substanțe cancerigene.
Declarația oficială vine în urma solicitării București FM care a prezentat cazul relatat de Independent.
”Dezbaterile privind prezența uleiurilor minerale (MOSH/MOAH) în alimente, nu sunt un subiect nou și se referă la o varietate mare de alimente, din cele mai diverse categorii.
Foodwatch Germany a testat recent câteva produse din categoria dulciurilor și a detectat urme de componente ale uleiurilor minerale. Urme ale uleiurilor minerale există peste tot în mediul înconjurator iar acestea pot contamina alimentele în multe moduri.
Principalele surse de contaminare sunt, spre exemplu, uleiurile minerale din cerneala folosită în procesul de reciclare a ambalajelor sau în timpul transportului în materiale ce conțin fibre reciclate, în acest mod se pot transfera către materiile prime sau alimente.
Pentru că acest aspect implică mai multe industrii, dar și datorită complexității subiectului, sunt necesare eforturi comune ale principalilor actori din fluxul de aprovizionare, incluzând comerțul cu materii prime din afara Europei.
Ferrero împreună cu toți partenerii din fluxul de aprovizionare, caută soluții tehnice să minimizeze pe cât de mult posibil, prezența acestor substanțe omniprezente și să evite migrarea către alimente.
Spre exemplu, pentru ambalajele primare, noi deja folosim exclusiv fibre virgine (ne-reciclate) ce provin din surse sustenabile și certificate și nu folosim materiale reciclabile.
Ferrero dorește să reconfirme că toate produsele Ferrero sunt produse la cele mai înalte standarde de calitate și cu atenție privind siguranța alimentară, în acord strict cu întreaga legislație locală în domeniul alimentar”, au transmis reprezentanții companiei Ferrero.