Trimitem animalele de companie în concediu de odihnă!
Articol de Stefania Grigore, 12 iulie 2016, 11:12
Suntem în plin sezon de concedii. Ai pus la punct toate detaliile legate de plecarea la munte sau la mare, însă nu te-ai gândit cu cine îți vei lăsa prietenul necuvântător. În cazul în care cazarea acestuia la un prieten apropriat sau la părinți nu reprezintă o soluție viabilă, poți lua în considerare pensiunile sau hotelurile pentru animale ce oferă servicii de găzduire și îngrijire contra cost.
În București, există câteva locuri ce oferă aceste servicii, însă trebuie să te informezi din timp și să rezervi camerele cât mai rapid, deoarece cererea este mare, iar locurile sunt limitate.
Pentru a fi acceptat la o pensiune sau hotel pentru animale, prietenul necuvântător trebuie să dispună de carnet de sănătate, să fie deparazitat și vaccinat. Dacă acesta are probleme de sănătate, acestea trebuie specificate dinainte. Sunt centre ce nu acceptă să le preia, din cauza atenției sporite de care au nevoie sau din lipsă de personal specializat.
De asemenea, trebuie să ai în vedere particularitățile legate de obiceiurile lui zilnice, în special gradul de socializare cu oameni străini sau cu alte animale, mediul interior sau exterior în care a locuit, programul de masă sau jucăriile cu care preferă să se joace. Pe lângă aceste detalii, nu uita să împărtășești îngrijitorilor și aspectele legate de vârstă și sexul animalului de companie.
Toate pensiunile și hotelurile pentru animale oferă asistență medicală și supraveghere non stop, plimbări zilnice în spații special amenajate și program preferențial de masă. Diferența este făcută de serviciile suplimentare oferite. Se poate opta pentru locuri de cazare individuale cu cameră web pe care proprietarul animalului o poate accesa oricând și de oriunde, sistem audio, servicii de cosmetică, program specializat de joacă, educație și dresaj, transfer asigurat de la locuința proprietarului până la locul de cazare și viceversa.
Pentru confortul necuvântătoarelor, la cerere, camerele sunt personalizate cu obiecte ale acestora. Se pot aduce propriile jucării, păturile și coșurile pentru somn, haine sau alte lucruri ale proprietarului, boluri și distribuitoare de apă și hrană sau litieră, în cazul felinelor.
Proprietarul are dreptul să decidă dacă animalele vor consuma hrana oferită de pensiune sau hotelul ales sau pe cea adusă de acasă, cu care sunt obișnuite. Sunt acceptate doar plicurile cu hrană umedă sau uscată, ambalate și sigilate. Alimentele care necesită refrigerare nu sunt permise.
În locurile special amenajate pentru găzduirea necuvântătoarelor, check in-ul este non stop, iar check ouț-ul se realizează până în ora 14. Zilele de cazare nu sunt limitate, astfel încât proprietarul își poate lăsa animalul de companie o perioadă mai mare de un an.
Taxarea se face pe noapte. Tarifele pot varia între 39 și 1.000 lei, în funcție de greutatea animalului, serviciile și confortul pentru care se optează.
Însă, este bine de știut că există în București și pensiuni ca Regatul Animalelor ce oferă, pe lângă cazarea tipică, de 24 de ore, un alt regim. “Gradinita” este un concept nou, ce vine în ajutorul proprietarilor care dețin un job suprasolicitant ce nu le permite să petreacă o bună parte din zi, acasă, alături de animalele de companie, indiferent că este vorba de hamsteri, papagali, pești, reptile, pisici sau câini. Aceștia pot fi găzduiți în intervalul orar 8:00 – 19:00, iar prețul variază între 10 și 40 lei.
Pentru mai mult de un animal găzduit al aceluiași proprietar, unele companii percep taxe preferențiale. În aceste cazuri, prețul pe noapte poate atinge o reducere de până la 50%, animalele de companie fiind chiriașele unui singur compartiment sau cameră.
Text: Ionela Ciobotariu
Sursă foto: Regatul Animalelor