Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti
Articol de , 13 iulie 2016, 12:30
CINEMA
La Cinemateca Eforie, în cadrul ciclului „Ziua marilor autori”, de la ora 20 este proiectată comedia dramatică şi satirică „The Great Dictator / Dictatorul” de şi cu Charles Chaplin.
La Seara filmului românesc, ce începe de la ora 21 în Grădina cu filme a Creart, Ileana Bîrsan îl are invitat pe regizorul Bogdan Theodor Olteanu. Proiecţia scurtmetrajelor sale „Dumneavoastră, tu”, „Duminică dimineaţă” şi „Lampioane chinezeşti”, precum şi a unui fragment dintr-un film în curs de finalizare, va fi urmată de o discuţie cu acest cineast şi cu alţi membri ai echipelor acestor producţii.
Patru proiecţii ale dramei-fantasy „Cemetery of Splendour” realizată de thailandezul Apichatpong Weerasethakul au loc, în exclusivitate, la Cinema Elvira Popescu, prima începând deseară, de la ora 21.
Grădina Casei Universitarilor găzduieşte, azi şi mâine, serile de film Urban Eye desfăşurate în cadrul Anualei de Arhitectură 2016. Intrarea este liberă.
MUZICĂ
De astăzi începe cea de a V-a ediţie a Festivalului „Vara Magică”, ce se desfăşoară până pe 24 august la Ateneul Român. Concertul de deschidere, este susţinut, deseară de la ora 19.30’, de Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal şi are în program: Sinfonia nr. 1, „Classica” de Prokofiev, Varaţiuni pe o tema Rococo de Ceaikovski – solist, violoncelistul Ştefan Cazacu, şi Sinfonia nr. 4, „Italiana” de Mendelssohn.
Trupa Megadeth susţine un nou concert la Bucureşti, astăzi de la ora 18.30’ la Arenele Romane, pentru promovarea noului album „Dystopia”, lansat în ianuarie 2016. În deschidere cântă formaţia de oriental metal Myrath, precum şi trupa românească de crossover folkcore metal, Dirty Shirt.
Cea de a zecea întâlnire din cadrul Clubului de Jazz & Blues ICR, găzduită de Institutul Cultural Român, azi de la ora 19, ilustrează raportul de îngemănare între jazz şi ritmul brazilian bossa-nova. În prima parte a serii, Florian Lungu vorbeşte despre geneza bossa-nova la Rio de Janeiro şi face cunoscute, prin semnificative ilustrări video şi audio, nume de muzicieni reprezentativi. În partea a doua a serii, vocalista Gabriela Costa şi chitaristul Alex Man interpretează piese celebre întruchipând miracolul muzicii braziliene.
EXPOZIŢII
În cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Anualei de Arhitectură Bucureşti, deschisă la Sala Dalles până pe 17 iulie, astăzi de la ora 19.30’ se desfăşoară evenimentul laboratorul verde „Natura la lucru”, organizat de Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23”, la care Bucureşti fm este partener media. În centrul acestui laborator se află instalaţia „Natura la lucru” a peisagistului Nicolas Triboi.
Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează vernisajul expoziţiei de fotografie „Acoperişuri” semnată de Rodica Marinescu, de la ora 18 la Sala Foaier, unde poate fi vizitată, până în data de 14 august. Bucureşti fm este partener media al evenimentului.
La Galeria creart din Piaţa Alexandru Lahovari, până pe 31 iulie poate fi vizitată expoziţia de fotografie „Călătoria Lunii personale în România”, o lumină de 2.000 de kilometri care a străbătut ţara înregistrată de artistul rus Leonid Tishkov prin 14 fotografii şi de alţi martori oculari prin notiţe, însemnări pe hartă şi înregistrări video. Bucureşti fm este partener media al evenimentului.
CARTE
La Librăria Sophia, de la ora 18 are loc lansarea volumului „Cu picioarele pe pământ – ediţie extinsă” de Ionuţ Riteş, scris în urma unul pelerinaj la Muntele Athos.
ATELIERE
Azi a pornit cea de-a V-a ediţie a Caravanei Muzeelor, ce trece până pe 2 septembrie, de miercuri până vineri, prin opt muzee şi case memoriale din Bucureşti care îşi vor deschide porţile pentru a întregi un spaţiu de învăţare viu şi atractiv invitând copiii cu vârste între 6 şi 10 ani la ateliere de educaţie cultural-artistică. În această săptămână acestea au loc la Muzeul Theodor Aman, în cadrul celui ce începe mâine, de la ora 10 fiind abordată pictura pe lemn cu acrilic, pentru a realiza o natură statică.
Mai multe informaţii despre Caravana Muzeelor aflati de AICI
Şi tot de azi Muzeul Municipiului Bucureşti organizează cea de-a II-a ediţii a şcolii de vară, ale cărei activităţi se desfăşoară până pe 4 septembrie la Casa Filipescu-Cesianu, începând cu orele 10.