Ice Age: Collision Course – un film pentru întreaga familie
Articol de , 16 iulie 2016, 13:40 / actualizat: 18 iulie 2016, 6:58
Dintre cele patru premiere ale acestui weekend, ne oprim la „Ice Age: Collision Course”, cea de-a cincea animaţie din îndrăgita franciză, ce va amuza întreaga familie.
În perpetua sa fugă după ghinda sa buclucaşă, veveriţoiul Scrat a inaugurat Epoca de Gheaţă, a pornit Dezgheţul, a dezlănţuit Lumea Pierdută a Dinozaurilor, a iniţiat deriva continentelor, iar acum, după ce a ajuns într-o navă spaţială extraterestră, a declanşat o serie de dezastre cosmice, printre care o ploaie de metoriţi, care ameninţă întreaga lume.
Se pare că vechii noştri prieteni au dus-o bine până acum. Peaches, fiica lui Manny şi Ellie urmează să se mărite cu Julian, deşi tatăl ei are dubii dacă este soţul potrivit pentru fiica sa, pe care se teme c-o va pierde. Sid, veselul leneş, vrea să găsească dragostea adevărată, dar nu are prea mult noroc. Diego, care s-a transformat dintr-un tigru dur într-un prieten adevărat pentru Manny şi celelalte mamifere, vrea şi el să îşi întemeieze o familie. Şi să nu uităm de foarte simpatica şi tenacea bunică a lui Sid.
Sub influenţa tulburărilor geo-magnetice produse de apropierea unui mare meteorit, Buck, nevăstuica cu un singur ochi ca un pirat, ajunge la suprafaţă, urmărit de trei dinozauri zburători dornici de răzbunare. Pentru a-i ajuta pe Manny şi ceilalţi prieteni să salveze planeta, el face o analiză în detaliu şi vine cu un plan pentru a împiedica sfârşitul care se apropie cu paşi repezi. Dacă acesta funcţionează descoperiţi vizionând animaţia „Ice Age: Collision Course”, care rulează cu titlul românesc „Epoca de gheaţă: Ploaie de meteoriţi” la CinemaPRO, Glendale Studio şi toate cinematografele de mall.
Planul de salvare implică o expediţie plină de comedie şi aventură, noi ţinuturi exotice şi o serie de personaje noi, pline de culoare. Cum este, de exemplu, Shrangi-Llama, o ireverenţioasă parodie la Dalai Lama, un personaj inspirat de mişcarea new-age care conduce comunitatea yoghină din Geotopia. Pare plauzibil ca acest personaj să fi fost introdus în film pentru a câştiga încrederea autorităţilor chineze şi a obţine autorizaţia de difuzare a lui în marea piaţă care se numeşte China. Tot parodic prezintă această animaţie şi unele ipoteze ştiinţifice, precum cea care susţine că civilizaţia pământeană ar fi fost creată de extratereştrii.
Nu scapă de ironie nici cunoscute producţii science fiction precum „Alien”, „Prometheus” şi „The Martian” la care se fac trimiteri directe. Aşa că veţi trece cu uşurinţă de mulţimea de clişee pe care le conţine „Ice Age: Collision Course”. Iar la asta vă ajută şi muzica sa.