Pepemoni…

După isteria cu vânătoarea de pokemoni, o nouă aplicație pune pe jar internauții și nu numai. „I-dop” este o aplicație de tip scanner, care ne ajută să alegem pepenele corect la piață. Existentă, deocamdată doar în imaginația unor ziariști (TimesNewRoman), aplicația de smart-phone ar putea să ne salveze de pericolul de a fi înșelați de pepenari.

Ideea de bază e că privind în miezul sferei verzi sau galbene, ne putem da seama dacă fructul e copt sau nu. Eliminăm astfel riscul contaminării cu microbi din momentul tăierii cepului și chiar discuțiile obositoare cu pepenarii atunci când refuzăm marfa.

Până când aplicația va prinde viață, sfatul pepenologilor e să apelăm la simțurile din dotare. Codița lubeniței, de exemplu, trebuie să fie verde, dacă pepenele e proaspăt cules. Pata galbenă, dacă există, trebuie să fie cât mai intensă pentru că miezul să fie dulce, iar, la ciocanirea cojii, sunetul trebuie să fie înfundat și să nu aibă ecou.

Înarmați cu aceste sfaturi putem găsi în piețele Bucureștiului pepemonii cei mai valoroși, cu care, spre deosebire de pokemoni, nu e indicat să ne batem.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.