Cele mai extravagante destinatii de vacanta

Sursa foto: www.latribune.fr

Care sunt cele mai scumpe statiuni din Europa pentru o vacanta la malul marii?
Cotidianul economic francez La Tribune prezinta un TOP 10 realizat de site-ul Allovoyages.fr, care a analizat tarifele de cazare pentru o camera dubla, intr-un hotel de 3 stele, in luna august.

Playa d'en Bossa - vacanta1. Cea mai scumpa destinatie este Playa d’en Bossa, din Spania, statiune situata pe insula Ibiza, unde pretul mediu pentru o camera este de 254 de euro pe noapte.

2. Locul al doilea este ocupat de Positano, localitate amplasata pe faimoasa Coasta Amalfitana, din sudul Italiei. O camera dubla de trei stele costa, in medie, 243 de euro.

3. Satul Oia, din Santorini, faimos in toata lumea pentru casele sale albe cu acoperisuri albastre si vederea inegalabila asupra craterului scufundat, ocupa locul al treilea in Top 10, cu un tarif de 242 de euro/ noapte/ camera.

4. Pe locul al patrulea se situeaza insula Formentera, situata la sud de Ibiza si mult mai putin ”civilizata” decat faimoasa ei vecina. Aceasta salbaticie, plus padurea submarina de posidonii care inconjoara insula si care este inscrisa in patrimoniul mondial al UNESCO merita 240 de euro pe noapte.

5. Cu sau fara jandarmi, Saint Tropez, statiunea emblematica a Coastei de Azur, ocupa Saint Tropez - vacantalocul al cincilea intre cele mai scumpe destinatii de vacanta, cu un tarif de 229 de euro/camera dubla/ noapte. Alaturi de buticurile de lux, oraselul a reusit sa-si pastreze intacta partea veche, zona istorica.

6. Situata in Sardinia, Porto Cervo, statiune supranumita «Saint Tropez-ul italian» a fost conceputa de la zero in anii ’60 de arhitectul italian Luigi Vietti, la cererea lui Aga Khan. Lumea buna plateste cel putin 224 de euro pe noapte pentru a se bucura de hotelurile de lux si apa marii perfect limpede. Cu asemenea tarif se afla pe locul 6 in Top 10.

7. Monopolul statiunilor mediteraneene ca destinatii de vara de top este contestat cu succes de St. Ives, un sat de pescari din Cornwall, regiune din extremitatea sud-vestica a Angliei. Aerul sau istoric bine pastrat ii face pe turisti sa cheltuie minim 223 de euro/ noapte/ camera, ceea ce plaseaza statiunea pe locul al 7-lea.

Mykonos - vacanta8. Mykonos, insula preferata si de romani, este doar a 8-a cea mai scumpa destinatie pentru vacantele la malul marii, cu un tarif de 216 euro/noapte.

9. Gallipoli – nu faimoasa peninsula din Turcia ci localitatea situata in regiunea Puglia, in «tocul» cizmei italiene – este un oras fortificat inconjurat de mare, care adaposteze bijuterii arhitecturale din secolele XVII si XVIII, fapt care ii permite sa ceara 213 euro/noapte si se situeaza pe locul 9 din Top 10.

10. In fine, cea mai ieftina dintre destinatiile cele mai scumpe din Top 10 pentru un concediu la mare este Porto-Vecchio, a treia localitate ca populatie din Corsica, in sudul extrem al insulei. Patrimoniul istoric si vechile exploatari de sare marina merita un tarif de 204 euro/ noapte/ camera dubla.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.