Ciocolata, benefică pentru sânge, nervi şi intelect
Articol de Stefania Grigore, 10 august 2016, 10:07
Unul dintre cele mai recente studii ale oamenilor de ştiinţă din Australia şi Luxemburg prezintă rezultate interesante legate de consumul de ciocolată. Persoanele care mănâncă cel puțin o dată pe zi ciocolată îşi îmbunătăţesc capacitatea cognitivă mai mult decât cele care consumă rar acest deliciu.
Flavonoidele din cacao reprezintă unul dintre mai mulți factori care participă la îmbunătățirea beneficiilor cognitive ale ciocolatei. Conform revistei „Appetite”, care a publicat rezultatele cercetării, la studiu au participat 968 de persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 98 de ani.
Continuarea studiului este importantă, deoarece acesta oferă o perspectivă suplimentară despre legătura dintre ciocolată şi efectul ei benefic asupra sănătății neuro-psihologice, precum şi asupra reducerii tensiunii arteriale şi diabetului zaharat de tip 2.