Nu am uitat de Colectiv!
Articol de Sabina Lapadatescu, 30 august 2016, 09:57
E timpul să aratăm că ne pasă! La un an de la tragedia din Colectiv, va avea loc un eveniment rock CARITABIL, la Arenele Române din București, dedicat răniților din incendiu.
La acest eveniment sunt incluse atât formații tinere precum DAYS OF CONFUSION, UP TO ELEVEN, 9.7 RICHTER, ai căror membri au fost răniți în accident, cât și artiști consacrați printre care se numara HOLOGRAF, VAMA și NICU COVACI.
Alte formații vor fi anunțate curând.
În urma evenimentului caritabil fondurile obținute vor fi donate pentru ajutorarea victimelor din tragedia Colectiv.
La Arenele Romane va fi un stand special amenajat, unde cei prezenți vor putea achiziționa diferite produse unicat (CD-uri cu autografe, tricouri cu autografe și alte produse) primite din partea formațiilor românești și străine, dornice să-i susțină pe cei aflați în suferință.
Intrarea se face pe baza de donatie (60 lei sau 100 lei), în functie de posibilitățile fiecăruia. Biletele pot fi achiziționate online sau de la intrarea la concert, în ziua evenimentului (doar în limita disponibilității).
Evenimentul, organizat de către o parte din rănitii din Colectiv împreună cu Asociația Promusic Events, va fi unul de amploare, unde, pe lângă concerte și licitații, #FIND_US (Asociația Fotografilor de Concerte) va veni cu o selectie de printuri (forex colantat, 50x70cm) cu trupa Goodbye to Gravity. Acestea vor putea fi achiziționate direct de la eveniment la prețul fix de 200 lei, iar fondurile strânse de asociație de pe aceste printuri vor merge către colegii fotografi care se afla în procesul de recuperare.
Pe 30 octombrie 2015, lumea rock-ului din România a primit o lovitură grea. Una dintre cele mai promițătoare trupe ale noului val, Goodbye to Gravity, a pierdut patru din cei cinci membri în timpul concertului de lansare al celui de-al doilea material discografic, „Mantras of War”.
De asemenea, s-au stins din viață fotografi de concerte, graficieni, ziariști, dintre care unii scriau despre muzica rock încă din anii 1990, sunetiști, prieteni si fani, nelipsiți de la concerte, care prin devotamentul lor au menținut vie pasiunea pentru acest gen muzical.
Și să nu-i uităm pe răniți. În afară de cei 64 de tineri, plecați mult prea devreme dintre noi, peste 160 de alți răniți se zbat cu probleme fizice și psihice greu de depășit.
Până în acest moment, răniții sunt ajutați de mai multe fundații precum Crucea Rosie, însă cum costurile operațiilor sunt foarte mari, în scurt timp banii vor fi epuizati. Este momentul în care și NOI, cei implicați în fenomenul rock și nu numai, să sprijinim aceste persoane care la rândul lor au susținut și susțin muzica rock și metal. Trebuie să arătăm că NOUĂ NE PASĂ!