Dovleacul, o bogăție naturală unică
Articol de Stefania Grigore, 31 octombrie 2016, 11:12
Americanii au recunoscut de mult timp gustul și proprietățile curative ale dovleacului, care a devenit chiar o parte din tradițiile lor. Originea dovleacului rămâne încă un mister. Unii îl consideră originar din America, alții din China, unde se pare că a fost cultivat la curtea imperială. Nu întâmplător, dovleacul este fructul preferat al tuturor scriitorilor de poveşti, pentru că ascunde o adevărată magie.
Culoarea portocalie a fructului se datorează cantității mari de caroten (provitamina A), care, în unele soiuri, chiar o depășește pe cea din morcovi. Dovleacul conţine unele vitamine foarte rar întâlnite în plante, astfel încât consumul său este recomandat tuturor vegetarienilor, femeilor însărcinate și copiilor mici.
În afară de faptul că ajută la insomnie, dovleacul este util şi la tratarea unor boli foarte grave, cum ar fi cele cardiovasculare. De asemenea, dovleacul favorizează pierderea în greutate, accelerând metabolismul.