Cele mai interesante evenimente de astăzi din Bucureşti
Articol de , 4 noiembrie 2016, 18:09
CINEMA
* Începând cu ora 19.00, la Cinemateca Eforie are loc deschiderea celei de a XI-a ediţii a Zilelor Filmului German, un eveniment de marcă al Goethe Institut, care îşi propune să familiarizeze, timp de o săptămână, publicul cinefil din capitală cu cele mai recente producţii cinematografice germane. În gala de astă-seară este proiectată drama istorică şi romantică „Colonia”, realizată de Florian Gallenberger şi bazată pe o poveste reală, ce are ca protagonişti pe Lena şi Daniel, doi îndrăgostiţi interpretaţi de Emma Watson şi Daniel Brühl, atraşi în harababura politică declanşată de implicarea americană în lovitura de stat din Chile, din 1973.
* La Cinemateca Union, Bucharest Short Film Festival continuă cu un al doilea program gratuit de scurtmetraje narative, ce rulează de la ora 20:00.
* Festivalul Filmului Francez a programat azi trei producţii la Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 18:30, în secţiunea competiţională rulează drama „Ce sentiment de l’été / Sentimentul verii” realizată de Mikhaël Hers despre povara durerii şi greutatea dispariţiei unei persoane iubite;
– de la ora 20:30, se reia filmul de gală „Victoria”, comedie dramatică regizată de Justine Triet, cu Virginie Efira în rolul titular;
– de la ora 22.15, „Mods”, comedie dramatică de şi cu Serge Bozon, a cărei acţiune se desfăşoară într-un campus şi implică un student bolnav şi doi militari, fraţii săi pentru a-l salva.
* În acest week-end, la Cinema Muzeul Ţăranului şi în Clubul Ţăranului se desfăşoară a II-a ediţie a Festivalului de film documentar „Culese din Balkani, ce cuprinde peste 30 de proiecţii, dezbateri cu antropologi, etnologi şi regizori, o expoziţie din colecţia Costică Acsinte, cu tururi prin Arhiva de Imagine a Muzeului Ţăranului şi alte evenimente. Astă-seară sunt proiectate documentarele:
– de la ora 18:00, „Ca o musculiţă”, de Ileana Gabriela Szasz şi „Blocul” de Maria Şalaru, proiecţie urmată de o sesiune de Q&A;
– de la ora 19:30, „Dialoguri de baltă” de Ildikó Zonga Plájás, care participă şi la un dialog cu publicul după vizionare;
– de la ora 20:50; „Carnival King of Europe” de Giovanni Kezich & Michele Trentini din Italia;
– de la ora 21:30, „Manaki Brothers. Primii cineaşti în Balcani”, producţie a Cinematecii din Macedonia.
* Şi în cadrul Festivalului „Bucureştii lui Caragiale”, la care Bucureşti FM este partener media, sunt proiectate filme, în interiorul cortului special amenajat în Parcul Izvor, unde puteţi viziona:
– de la ora 19:00, „O noapte furtunoasă, transpunere cinematografică după piesa lui Caragiale, regizată de Jean Georgescu în 1943;
– de la ora 20.30, „Două lozuri”, ecranizare după schiţa lui Caragiale „Două loturi”, regizată de Gheorghe Nagy şi Aurel Miheleş în 1957.
DANS
Bienala Regională de Coregrafie, „RE//Dance”, a programat, de la ora 19:30, la Sala Stere Popescu a Centrului Naţional al Dansului, „How to Make a Biennial Festival with 100 Euros and 1.000.000 Euros”, performance / joc de Ivana Vaseva şi Biljana Tanurovska–Kjulavkovski.
MUZICĂ
* Orchestra Naţională Radio susţine concertul săptămânal, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea. În program: „Prelude a l’après-midi d’un faune” de Debussy, Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein – solist Liviu Prunaru, Alborada del gracioso şi Rapsodie espagnole de Ravel.
* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Koichi Inoue şi având în program: „Nopţi în Grădinile Spaniei” lucrare pentru pian şi orchestră de Manuel de Falla – solist Dan Atanasiu şi Simfonia nr. 4 de Mahler – solistă Akiko Hayakawa.
* În cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, de la ora 19:00, la sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă începe concertul „À Clara” având în program: 3 Romanţe pentru vioară şi pian de Clara Schumann, Variaţiuni pe o temă de Robert Schumann pentru pian la patru mâini de Brahms, Märchenerzählungen pentru clarinet, violă şi pian şi Cvintet cu pian în mi bemol major de Robert Schumann.
* La Palatul Bragadiru continuă Festivalul de Muzică Veche, de la ora 19:00, Jean-Pierre Dassonville prezentând magia cornului natural alături de ansamblul „Il Gardellino”.
* Tot muzică veche puteţi asculta în acest week-end la sala POD a Casa de Cultură a Studenţilor, unde, astă-seară de la ora 19:00 susţin un recital la lăută Nicolae Szekely şi Cristi Lazăr.
* Două dintre trupele legendare are rockului românesc, Celelalte Cuvinte şi Conexiuni, se reunesc pentru a susţine un concert de la ora 18:00, la Arenele Romane în sprijinul Campaniei Naţionale Oamenii Timpului, al cărei scop este de a recunoaşte şi promova personalităţile de prestigiu din spaţiul românesc şi proiectele acestora.
* Hermitage. urban spiritual hub găzduieşte, de la ora 19:30, Nadayana, un concert live susţinut de Claudiu Lazarciuc cu instrumente muzicale extrem de rare: Hang, Handpan şi Gong.
* Concertul Horia Brenciu & HB Orchestra, ce începe la Sala Palatului de la ora 20:00, este Sold-out.
* „De la Maria Tănase la Edith Piaf, prin Micul Paris” se intitulează recitalul dat de Jezebel, de la ora 20:30, la Teatrul-Restaurant Elisabeta.
* De la ora 21:00, Vunk cântă la Beluga Music & Cocktails iar în Quantic Club, trupele Desert din Israel, Winter’s Verge din Cipru, Adastia şi Rapture din România.
* De la ora 22:00, saxofonistul Cătălin Milea reia seria de concerte Friday Jazz & Whiskey din Copper’s Pub iar în True Social Club începe FreeStay Live Party.
* Robin and the Backstabbers susţin un concert în Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30.
* Zdob şi Zdub cântă, de la ora 23:15, în Berăria H.
EVENIMENT
* De azi până pe 12 noiembrie, în mai multe spaţii expoziţionale din Capitală se desfăşoară cea de-a III-a ediţie a evenimentului internaţional „Bucharest Art Week 2016”, organizat de Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane. Deschiderea are loc deseară, de la ora 18:00, cu vernisajul şi un tur ghidat al expoziţiei „Lecţia naturii (I)” la Galeria Posibilă, din strada Popa Petre, nr. 6.