Cele mai interesante evenimente de astăzi din Bucureşti

CINEMA

* Programul de astăzi după-amiază al Festivalului KINOdiseea.

# La CinemaPRO, de la ora 17:00 rulează, în prezenţa actorului Toman Rychtera, drama pentru tineri „În visele tale”, coproducţie Cehia – Slovacia – Bulgaria în regia lui Petr Oukropec în care salturi impresionante vizual, sărituri şi rostogoliri în aer, oferă baza unei poveşti paralele a adolescenţilor care învaţă arta parkour-ului, fiecare abordându-i filosofia în felul propriu.

# La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00 vă puteţi amuza la comedia dramatică pentru copii şi familie „Jamais contente / Veşnic nemulţumită” de Emilie Deleuze, ce spune povestea Aurorei, jucată de Léna Magnien, o fată isteaţă de treisprezece ani pe cale să repete clasa a şaptea, deţinând însă tot felul de tertipuri salvatoare, care, pentru a alunga plictiseala, schimbă mai multe identităţi sociale, dar niciuna nu pare să i se potrivească, până în momentul în care i se cere să intre într-o trupă… de băieţi.

# La Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 17:00, „La drum cu tata”, dramă realizată de Anca Miruna-Lăzărescu ce spune povestea aproape incredibilă, dar adevărată, a doi fraţi germani din Arad, care pleacă ca să-şi opereze tatăl la Dresda şi nu se mai pot întoarce prin Cehia ocupată în 1968 de trupele Pactului de la Varşovia, obţinând o nesperată viză de tranzit prin Republica Federală a Germaniei;
– de la ora 19:00, „Sparrows / Vrăbii”, drama unui adolescent de 16 ani obligat să trăiască alături de tatăl său şi care trebuie să se răzvrătească pentru a-şi descoperi propriul drum.

# La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:00, rulează drama „La Vie en Grand / Trăieşte din plin!” în regia lui Mathieu Vadepied, având ca personaj principal pe Adama, care are 14 ani şi locuieşte cu mama sa într-un apartament de două de la periferia Parisului. Fiind pe cale să înregistreze un nou „eşec şcolar”, deşi promite ca elev, el va schimba cu totul macazul, în compania lui Mamadou, care e mai mică decât el.

* La Centrul Ceh, de la ora 20:00 este proiectat, în cadrul programului Documentary Mondays, filmul „Requiem for the American Dream” de Peter D. Hutchison, Kelly Nyks şi Jared P. Scott, ce rezumă interviurile filmate de-a lungul a patru ani cu „cel mai important intelectual în viaţă”, Noam Chomsky, care analizează principiile ce au adus America la o inegalitate fără precedent în istorie – jumătate de secol de politici menite să favorizeze bogaţii în detrimentul majorităţii – în timp ce priveşte înapoi la propria sa viaţă de activism şi participare politică.

MUZICĂ

* Concertul serii este susţinut de artistul italian Zucchero la Sala Palatului, începând cu ora 20:00, în cadrul turneului mondial „Zucchero Black Cat World Tour 2016”, ce promovează noul său album.

* Tot de la ora 20:00, în Green Hours basistul şi compozitorul Mike Parker, din New York, împreună cu Frank Parker la baterie şi saxofonistul polonez Slawek Pezda susţin concertul de jazz cu influenţe de rock şi muzică clasică intitulat „Theory”.

* De la ora 20:30, noua serie de concerte Jazz Nouveau este inaugurată cu cel dat de Tatran, un power trio israelian tânăr şi redutabil, în plină afirmare, format din Offir Benjaminov (bas), Tamuz Dekel (chitară) şi Dan Mayo (tobe).

FESTIVAL

În cadrul festivalului de teatru cu actori neacreditaţi „InLight”, astă-seară au loc două spectacole:
– de la ora 18:30, la Teatrul Unteatru, „Oblivion”, o metaforă despre multiplele feţe ale omului;
– de la ora 20:30, „Captivi”, un text matur şi plin de emoţie.

EXPOZIŢIE

* La Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon”, de la ora 18:00 loc are vernisajul expoziţiei proiectulul cultural „Despre restaurare”, lansat în iunie de Asociaţia Art Conservation Support.

* Expoziţia „Internetics Digital Week”, ce reuneşte sub umbrela titlul „Digital Heroes” lucrări ale artiştilor digitali, produse tech inovatoare şi aplicaţii sociale, este vernisată de la ora 19:30, la Palatul Ştirbei de pe Calea Victoriei. Manifestarea face parte din „Internetics Digital Week 2016”, amplu eveniment dedicat industriilor creative digitale din România, organizat de The Institute, ce mai cuprinde o competiţie şi o serie de conferinţe care îşi propun să investigheze interferenţa digitalului în trei domenii: social, business şi artistic.

CARTE

* Editura Polirom organizează, de la ora 18:00, la Clubul Ţăranului, o seară specială –  ERNU & Friends – cu prilejul apariţiei volumului „Bandiţii”, al doilea din „Mica trilogie a marginalilor”, publicat în colecţia „Ego-grafii”, disponibil în curând şi în ediţie digitală.

* La Institutul Balassi al Ungariei, de la ora 19:00 are loc lansarea volumului „Soldaţii” de Zalán Tibor, care va discuta cu George Volceanov şi Ioan Cristescu şi despre dramaturgia maghiară contemporană şi traducerile literare.

ÎNTÂLNIRE

* La parohia „Sf. Cuvios Antonie cel Mare” din cartierul Titan de la ora 18:00 începe întâlnirea spiritual – apologetică cu tema „Vaccinarea copiilor – pro sau contra?…” , avându-l ca invitat de onoare dr. Pavel Chirilă – fondatorul primului spital creştin din România postdecembristă – Spitalul-mânăstire „Christiana” din Bucureşti şi al editurii acestuia, precum şi al mai multor instituţii medicale sau de îngrijiri paleative pe care le conduce.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.