Afla cand se vor termina lucrarile de la Spitalul Gomoiu!
Articol de Mircea Apostolescu, 25 noiembrie 2016, 16:10
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vizitat astazi santierul Spitalului Clinic de Pediatrie Victor Gomoiu. Cu aceasta ocazie, edilul sef a anuntat ca, dupa ce ieri Consiliul General a votat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru aceasta investitie, astazi, lucrarile pe santier s-au reluat.
Gabriela Firea a declarat ca, la preluarea mandatului, a gasit aceasta investitie blocata, din decembrie 2014, precum si datorii de circa 8 milioane de euro, ale Municipalitatii catre constructor si catre consultant.
Datoriile au fost achitate, iar lucrarile au fost deblocate, iar spitalul va fi finalizat in aproximativ sase luni. Cladirea este gata in proportie de circa 80%. Mai sunt necesare patru luni pentru finalizarea cladirii si de inca doua luni pentru dotarea si operationalizarea spitalului, a explicat primarul Capitalei.
Spitalul va avea o capacitate de 210 paturi pentru internare si 20 de paturi pentru zi. El va avea 10 sali de operatie, dintre care 4 pentru chirurgie cardiovasculara. De asemenea, va avea sectii pentru patologii respiratorii, sectie de cardiologie, sectie pentru patologii gastrointestinale, un compartiment pentru bolile alergice, locuri pentru nutritie si un departament pentru patologia endocrinologica. Spitalul va cuprinde si o sectie de neurologie pediatrica si una de ORL, o sectie de ortopedie si una de chirurgie generala. Sectia de terapie intensiva va fi la cel mai inalt nivel.
De asemenea, spitalul a fost conceput cu locuri de joaca pentru copii, pentru a fi cat mai prietenos fata de copii, si cu saloane de maxim patru paturi. Unitatea medicala trebuie sa aiba un numar mic de paturi, dar sa fie dotat la cele mai inalte standarde, astfel incat sa se realizeze un diagnostic precoce, o interventie prompta si eficienta si pacientul sa fie trimis cat mai repede acasa, explica managerul Spitalului Gomoiu, Prof. Dr. Doina Anca Plesca.
Dupa mutarea activitatii in noul spital, vechea cladire, care dateaza din 1928, va fi alocata unor activitati de invatamant si cercetare.