Cele mai interesante evenimente de astăzi, 13 decembrie, din Bucureşti
Articol de , 13 decembrie 2016, 15:08
CINEMA
* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 17:30 se reia documentarul Agerpres „Descoperă România cu Peter Hurley”.
* La Institutul Cervantes, în cadrul ciclului „Contemporanii. Cinematografia spaniolă astăzi”, de la ora 19:00 rulează documentarul „Doñana, cuatro estaciones / Doñana, patru anotimpuri” de Javier Molina Lamothe, ce prezintă ciclu complet al unui an, cu peisajele sale, personaje, activităţile şi viaţa spaţiului unic care este Parcul Naţional Doñana din Andalusia.
DANS
* Sala Palatului găzduieşte, de la ora 19:00, baletul „Spărgătorul de nuci”, compus de Ceaikovski şi cu o coregrafie de Marius Petipa, susţinut de compania „St. Petersburg Classical Ballet” întemeiată de Andrey Batalov”, care este şi solistul spectacolului alături de Maria Poliudova.
* În Clubul Ţăranului, de la ora 19:30 începe o Lecţie de Tango, urmată, de la ora 20:30, de o Milonga, ambele organizate de Fabrica de Tango.
MUZICĂ
* Berti Barbera este invitatul noului concert al seriei „Jazz pe Româneşte”, moderat de Florian Lungu şi susţinut de Big Band Radio, dirijat de Ionel Tudor, de la ora 19:00, la Sala Radio.
* Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal şi având-l ca solist pe organistul Italian Giorgio Benati, susţine un Concert de Crăciun, de la ora 19:00, la Catedrala Sf. Iosif.
* Tot de la ora 19:00 în cele două săli ale Ateneului Român au loc:
– la Sala Mare, un concert de Crăciun susţinut de Corul Symbol dirijat de Jean Lupu şi Luminiţa Guţani-Stoian, solistă – Andreea Diana Blidariu, la vioară – Alexandra Şerbănescu;
– la sala mică, în cadrul Stagiunii de marţi seara, flautista Oana Leonte şi pianista Denisa Partenie interpretează Sonata pentru flaut şi pian de Francis Poulenc, Image pentru flaut solo de Eugene Bozza, Suita op. 34 de Ch. Marie Wido, Divertisment nr. 6 pentru flaut şi pian de Friederich Kuhlau şi Sonata pentru flaut şi pian de Lowel Liebermann.
* Maria Răducanu, revine pe scena sălii Elvira Popescu a Institutului Francez, pentru concertul festiv „Le Nöel de la Rue”, prilejuit de sărbătorile de iarnă, ce începe de la ora 19:30.
* În cadrul proiectului Muzica Teatrului, la Unteatru puteţi urmări, de la ora 21:30, Cari Tibor Project.
EVENIMENT
„Good Design Doesn’t Date” by Assamblage x Dizainar x Ubikubi se intitulează evenimentul ce începe de la ora 18:00 în Amzei Market Makers cu expoziţii şi conferinţe dedicate designului românesc şi continuă, de la ora 20.00, cu un super DJ set Disco Sigaretta şi special-special guest Moonlight Breakfast acoustic set.
EXPOZIŢIE
În Sala Foaier a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, de la ora 20:00 are loc vernisajul expoziţiei pictorului Florin Ciubotaru, ce poate fi vizitată până pe 15 ianuarie 2017. Bucureşti FM este partener media al evenimentului.
GALĂ
În sala Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, de la ora 16:00 se desfăşoară Gala „Radio Fiction Desk – 2016”, moment final al proiectului iniţiat de Radio România prin Teatrul Naţional Radiofonic, aflat la cea de a doua ediţie, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Invitaţii de onoare ai galei sunt actorii: Adriana Trandafir, Virgil Ogăşanu, Adrian Titieni şi Alexandru Bindea.
CARTE
Volumul „Viaţa tăcută a naturii – Flori, fructe, delicatese şi obiecte în pictura modernă românească 1846-1916”, de criticul de artă Doina Păuleanu este lansat, de la ora 17:00, la Galeria Senso din Bd. Unirii nr. 15.
CONFERINŢE, DEZBATERI
În cadrul expoziţiei foto-documentare „Comunismul în România”, găzduită de Biblioteca Naţională, de la ora 15:30 are loc dezbaterea „Dictatura comunistă şi drepturile individuale. Învăţături din perspectivă democratică” organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi Fundaţia Konrad Adenauer.
* Institutul „Fraţii Golescu” pentru relaţii cu românii din străinătate prezintă „Megleniţii Români”, de la ora 18:00, în Clubul Ţăranului.
* Tot de la ora 18:00, Institutul Cultural Român găzduieşte seminarul „Ferdinand I – Întregitorul”, eveniment organizat de asociaţia altF.E.L şi Muzeul Naţional al Literaturii Române, în cadrul proiectului „Bucureşti – sufletul României” – campania „Start spre Centenar”. Participă: Conf. Univ. Cristina Gudin – Prodecan Facultatea de Istorie, a Universităţii din Bucureşti, Asist. Univ. Dr. Cosmin Ioniţă şi Tudor Miu Vişan de la aceeaşi Facultate, precum şi Prof. Univ. Victor Nicolăescu de la Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi.
* „Alechinsky. Şaizeci şi cinci de ani de gravură” se intitulează conferinţa susţinută de responsabila serviciului de educaţie a Centrului Gravurii şi al Imaginii Imprimate din La Louviere (Belgia), Veronique Blondel, de la ora 18:00, în Sala de Conferinţe din Corpul Central al sediului Muzeului Naţional de Artă al României.