Îngheţata dăunează inimii
Articol de Sabina Lapadatescu, 23 ianuarie 2017, 15:25
Îngheţata poate provoca boli de inimă, susţin cercetătorii americani, care au realizat un studiu în acest sens.
Consumul excesiv de îngheţată poate face rău, în special vaselor sangvine. De aceea, oamenii de știință consideră că adaosul de polifenoli în îngheţată poate ajuta la menținerea sănătății vasculare.
Polifenolii sunt substanţe antioxidante care previn atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale. Anterior, o altă cercetare a arătat că persoanele care mănâncă înghețată la micul dejun se deosebesc de restul prin inteligență și stare de spirit.
La această concluzie a ajuns cercetătorul japonez, Yoshihiko Koga, profesor la Universitatea din Tokyo. El a efectuat un experiment în cadrul căruia a cerut participanţilor să mănânce îngheţată la prima masă din zi. În urma experimentului, acestora li s-a mărit viteza de reacţie şi li s-a redus tensiunea mentală.