Muzica, in universul lui Nichita

”45 de minute de-o altfel de respiratie” – asta ne propune ZOLTAN BUTUC prin proiectul sau muzical inchinat lui Nichita Stanescu. Materialul discografic FRUNZA VERDE DE ALBASTRU este gata si va fi lansat oficial la Ploiesti joi, pe 30 martie, chiar in fata statuii poetului necuvintelor, in cadrul unui targ de carte organizat de ploiesteni. 
FRUNZA VERDE DE ALBASTRU - ZOLTAN BUTUCInainte de lansarea oficiala insa, puteti urmari o editie de colectie a emisiunii INTALNIRI CAPITALE, in care povestim si il cantam pe Nichita, cu doar trei zile inaintea aniversarii zilei sale de nastere. Da, am spus corect ANIVERSARE, pentru ca poetul traieste prin ceea ce ne-a lasat mostenire. O mostenire care este dusa mai departe de-acum si de invitatul meu de astazi.
”Discul asta e ca o carte de vizita. Am sa-l duc pe oriunde.” – Zoltan Butuc
Pentru bucurestenii interesati, va fi si o intalnire de suflet in care ne vom aminti ca in 31 martie 1933 se nastea NICHITA STANESCU, poet, scriitor si eseist roman, ales post-mortem membru al Academiei Romane. 
 
”Seara dimpreuna cu prieteni vom face «O Noapte cu Nichita» astfel incat sa ne prinda 31 la un loc. LOCUL e limba poezeasca din frumoasa limba romana”. Concret unde… puteti afla de la Zoltan, dar pentru asta va trebui sa il convingeti de dragostea voastra pentru NICHITA ! 
Un prim pas ar fi sa urmariti emisiunea INTALNIRI CAPITALE din aceasta seara.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.