Cele mai interesante evenimente de astăzi, 11 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinema Muzeul Ţăranului, are loc o primă vizionare „Izolaţi în România”, o serie de 12 reportaje realizate în fiecare lună a anului 2016 de reporterul TVR Dite Dinesz despre cei care locuiesc în mici comunităţi, în mijlocul pădurilor. Tăcuţi şi puternici, fără şcoli, medic sau magazin, ei ştiu care e sensul omului pe pământ.

* Două proiecţii mai speciale au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 16:00, rulează, la cererea spectatorilor, filmul horror „The Awakening / Trezirea”, adaptare după romanul „Rubinul cu şapte stele” de Bram Stoker în regia lui Mike Newell, având în distribuţie pe Charlton Heston, Susannah York, Jill Townsend;

– de la ora 19:00 este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, drama romantică „Scrisoare de la o necunoscută”, adaptare după nuvela omonimă a lui Stefan Zweig, regizată în 1948 de Max Ophüls, cu Joan Fontaine, Louis Jourdan, Mady Christians, Marcel Journet, Art Smith.

MUZICĂ

* Stagiunea de marţi seara a programat azi, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, recitalul susţinut de pianista Daria Tudor şi de soprana finlandeză Iida Antola, care îi este colegă la Universität der Künste (UdK) din Berlin. Pe lângă două piese pentru pian solo de Franz Liszt (Temă cu variaţiuni în la minor şi „Mephisto” – Vals nr. 1 în La major), seara cuprinde şi programul de lieduri „Sleep Tight” cu lucrări ale compozitorilor: Wolfgang Rihm, Alban Berg, Franz Schubert, Aribert Reimann.

* Big Band-ul Radio continuă seria de concerte „Jazz pe româneşte” cu unul dedicat campaniei „Auzul e un dar. Nu-l ignora!”, susţinut astă-seară, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor şi în compania solistei şi actriţei Irina Sârbu, una dintre cele mai cunoscute voci ale genului pe scena muzicală din România. Evenimentul este prezentat de Florian Lungu, iar programul său parcurge câteva puncte de reper ale jazz-ului clasic.

* Trupa de folk-rock Bucium susţine concertul de lansare a noului album „Live în Codrul Ascuns”, de la ora 21:00, în Clubul Expirat – Halele Carol.

* De la ora 22:00, în Berăria H începe concertul Greuceni N’Concert, susţinut de un super group format din cei mai buni instrumentişti români împreună cu două voci de excepţie: Paula Seling şi Bodo

DANS

Ca în fiecare marţi, la Centrul Naţional al Dansului are loc, de la ora 19:00, programul „Totul pentru Endorfine” ce propune un „cardio contemporan” situat undeva între orele standard de cardio din sălile de fitness şi cursurile de dans contemporan, stimulând nu doar fizicalitatea şi glandele sudoripare ale participanţilor, dar şi creativitatea acestora, prin exerciţii de improvizaţie, practici fizice din dansul contemporan, hip hop, voguing etc

EXPOZIŢII

* La Galateea Contemporary Art, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „INSIDE – OUT” a studenţilor de la specializarea Ceramică, Master anul I, UNArte Bucureşti. Până pe 9 mai îşi expun lucrările lor studenţii lectorului univ. dr. Ovidiu Ionescu: Nicoleta Blegu, Anca Vintilă Dragu, Andreea Badragan, Andreea Năstase, Petronela Roşu. Coordonator: Nicolae Moldovan.

* Până pe 23 aprilie, la Galeria creart din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7, puteţi vizita expoziţia de pictură „Paştele prin ochii copiilor”, ce cuprinde lucrări ale elevilor Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti.

CARTE

* Tim Flannery, ecologist, biolog şi jurnalist de mediu, director al Climate Commision şi profesor la Melbourne Sustainable Society Institute îşi lansează cartea „Speranţa în aer”, de la ora 19:00, la Seneca Anticafe.

* Tot de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu are loc o nouă seară de lectură publică „Dacă e marţi, scriitori îţi citesc“, în care Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalistă la Radio România Cultural, citeşte un fragment din romanul „Nautilus“.

* Clubul de Lectură al Bibliotecii „Luis Rosales” a Instituto Cervantes din Bucureşti propune pentru întâlnirea cititorilor de literatură spaniolă, ce are loc de la ora 18.00, povestirea „El cuento de Gógol”, din volumul „El Hombre que vendió su propia cama”, de Vicente Molina Foix.

COLOCVIU

* În cadrul ciclului de conferinţe şi dezbateri destinate istoriei culturii româneşti, la Casa de Cultura „Friedrich Schiller” are loc, de la ora 18:00, colocviul „Farmecul discret al Bucureştiului”, la care participă: dr. Andrei Pippidi, membru corespondent al Academiei Române şi prof. dr. arh. Peter Derer. Cu acest prilej va fi vernisată şi o expoziţie cu fotografii din Bucureştiul vechi. Ilustraţia muzicală este asigurată de violonistul Cristian Balaş. Coordonator proiect: Aurora Fabritius.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.