Cele mai interesante evenimente de astăzi, 29 mai, din Bucureşti
Articol de , 29 mai 2017, 16:36
CINEMA
* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:00 sunt prezentate episoadele 5 şi 6 ale serialului documentar TVR „Izolaţi în România”, realizat de Dite Dinesz, despre oameni care trăiesc singuri, ca acum 100 de ani, în mijlocul unor păduri.
* La Cinema Elvira Popescu, tot de la ora 19:00 rulează drama „Oslo, 31 August”, realizată de Joachim Trier, ce are ca protagonist pe Anders, un tânăr de 34 de ani deştept, frumos şi de familie bună, care, fiind bântuit de toate oportunităţile pe care le-a irosit, simte că din multe puncte de vedere viaţa i s-a terminat. Proiecţia este urmată de lansarea unui nou studiu critic scris de Ionuţ Mareş ce are ca subiect acest film, în cadrul unui dialog al autorului cu criticul Andrei Gorzo, redactorul şef al colecţiei de studii critice editate de Societatea Culturală NexT în cadrul programului Education à l’image.
* În Foişorul din Parcul „Alexandru Ioan Cuza” din Cartierul Titan, în cadrul Cinematecii festCO & Caravana filmului românesc”, de la ora 21:00 este proiectată gratuit comedia „Doar cu buletinul la Paris” de Şerban Marinescu, cu: Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu, Florin Zamfirescu, Cecilia Bârbora, Ioan Sapdaru, Rodica Lazăr, Adrian Titieni.
EVENIMENTE
La Centrul de Teatru Educaţional Replika, în cadrul Platformei de Artă Educaţională 2017-2018, tema zilei este „Poveşti din online” şi deseară au loc:
– de la ora 19:00, o reprezentaţie cu spectacolul „Privacy Settings” o comedie dark de Horghidan Radu-Andrei, în care sunt puse sub lupă consecinţele întâlnirii dintre societatea românească contemporană şi social media;
– de la ora 20.45, prezentarea cărţii „Umilirea publică în epoca internetului” de Jon Ronson;
– de la ora 21:00, proiecţia filmului „Lupu”.
DANS
La Centrul Independent Coregrafic „Linotip”, situat în incinta Palatului Universul, de la ora 20:00 are loc o reprezentaţie cu spectacolul de dans contemporan „2 femei contemporane”, despre relaţia noastră cu consumerismul, conceput de Ioana Marchidan, care şi dansează alături de Flavia Giurgiu.
MUZICĂ
* La Institutul Balassi al Ungariei, de la ora 19:00 începe, în cadrul seriei Tineri muzicieni lansaţi la Centrul de Cultură Arcuş, recitalul susţinut de David Lup, Antonia Arpaş şi Sânziana Ţârc, elevi la Colegiul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj, clasa de pian a profesorului Ovidiu Lup. În program lucrări de: Serghei Prokofiev, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Liszt Ferenc şi Isak Berkovich.
* Primul concert al trupei PlayHood are loc de la orele 19:30 la Macaz – Bar Teatru Coop din Calea Moşilor nr. 106, la iniţiativa adolescenţilor organizatori ai festivalului de film documentar AdDOC. Este compusă din Andreea, Nicoleta, Toto, Alin, Antonio (Belea) şi Alex, membrii ai „Clubului de educaţie alternativă” din Ferentari care cântă, dansează şi joacă, contaminând lumea cu gândurile lor pentru o lume mai bună. Acest concert are şi un scop caritabil: să îl ajute pe Toto să cumpere camera de filmat de care are nevoie pentru a realiza primul său documentar.
* Tot de la ora 19:30, în Control Club începe evenimentul de lansare a cărţii „Whole Lotta Love” scrisă de Maria Balabaş, care, după o sesiune de Q&A oferă publicului şi o afterparty alături de Mihai Balabaş. Warm up: Vlad Mihăescu care-şi aduce cu el colecţia proprie de vinyluri.
CARTE
* Cartea „Donator, medic, pacient – Călători prin rânduiala divină” de Maria Timuc este lansată, de la ora 18:30, la Librăria Luceafărul din Bd. Unirii nr. 10.
* De la ora 19:00, la Galeria Galateca are loc lansarea romanului „Cartea cu Aripi”, a scriitoarei Alina Csatlos şi vernisajul lucrărilor inspirate de acesta. Timp de o săptămână vizitatorii vor putea cunoaşte lumea personajului principal L.A. şi admira „imaginile – poveşti” Soarele, Luna, Pomul Vieţii, Roza Vânturilor, Fluturele Monarh, Omul, Corabia, Peştele Soare, Iubirea în viziunea sensibilă a autoarei.
CONFERINŢĂ
La sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Str. Nicolae Creţulescu nr. 8, de la ora 18:00 începe conferinţa „Ultimul Caragiale, pe colină, la Busset” susţinută de profesorul Ion Vartic, profesor de literatură comparată şi teoria dramei la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj.