Oamenii anagramați
Articol de razvanursuleanu, 29 mai 2017, 08:30 / actualizat: 31 mai 2017, 11:24
Săptămâna trecută, unul dintre domnii care mă transportă cu taxiul prin Capitală mi-a spus că s-a săturat de oamenii anagramați care nu știu să citească semnele de circulație.
În consecință, mă văd nevoit să revin asupra unui subiect mai vechi despre care am crezut cu sinceritate că nu mai este de actualitate, cu atât mai mult cu cât m-am mai lovit de acești misterioși oameni anagramați și în unele comentarii de pe Facebook.
Sunt pe deplin de acord cu anagramarea oamenilor; și mie îmi place să amestec literele care formează numele sau prenumele lor pentru a descoperi o mulțime de lucruri interesante. Spre exemplu, pot face oricând CAMION din MONICA, LAMÂIE din AMELIA sau ȘATENĂ din TĂNASE, dar am vaga senzație că șoferul de taxi a vrut să spună cu totul altceva.
Dacă este ceea ce cred eu, atunci doresc să menționez că “agramat” și “anagramat” sunt două cuvinte cu sensuri complet diferite. Omul care face greșeli elementare de limbă se numește “agramat”, în timp ce “anagramatul” sau “anagramarea” reprezintă ceea ce fac eu atunci când îl transform pe DORULEȚ în TUDOREL.