Cele mai interesante evenimente de astăzi, 1 iunie, din Bucureşti
Articol de , 1 iunie 2017, 03:55 / actualizat: 1 iunie 2017, 11:37
DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI
Alte evenimente pe lângă manifestările pe care le găsiţi pe site-ul nostru, adică aici .
* La Ludotech – din Calea Şerban Vodă nr. 22-24, corp D, etaj 1 – sărbătorirea copilăriei se face printr-un program de activităţi alături de Work At Home Moms:
– de la ora 10:00, începe primul eveniment, cercul de lectură „Enescu şi hora razelor de soare”, carte de Cristina Andone din care citeşte Mariana Negreanu, cei mici primind în dar păpuşi de deget realizate de Leluţiu Maria Ioana ce reprezintă personajele din volum;
– între orele 12:00 – 18:00 se desfăşoară patru ateliere diferite;
– de la ora 18:00, trupa Limpopo – formată din actriţa Ruxandra Coman Miltiade şi muzicianul Loredana Mitruţ – susţine spectacolul de teatru de umbre cu sunete „Elefănţelul curios”.
* La Cărtureşti Verona, de la ora 11:00 are loc audiţia piesei de teatru radiofonic „Domnul de ciocolată”, ce face parte din volumul de „Teatru pentru prichindei mari, mici şi mititei” de Sînziana Popescu. Evenimentul lansează proiectul „Poveşti noi pentru voi”, iniţiat şi coordonat de regizorul Mihai Lungeanu, care îşi propune să realizeze o serie de ateliere şi audiţii radiofonice ale unor spectacole inspirate din literatura contemporană pentru copii.
* De la aceeaşi oră 11:00, la Sala „George Constantin” a Teatrului „Nottara” are loc o audiţie cu public cu spectacolul radiofonic „Cel mai mic bal din lume” prezentat în avanpremieră. Textul dramatic al scriitoarei poloneze Malina Prześluga spune povestea Prinţesei Sclipici, o fetiţă răsfăţată şi convinsă că toată lumea se învârte doar în jurul drăgălaşei sale persoane. Adaptarea radiofonică şi regia artistică sunt semnate de Alexandru Mâzgăreanu. În distribuţie sunt prezenţi actori importanţi ai Teatrului „Nottara”, cu remarcabile realizări şi în spectacole radiofonice: Ioana Calotă, Ion Grosu, Alexandru Mike Gheorghiu, Crenguţa Hariton, Sorin Cociş, Vlad Bălan, Diana Roman.
* Spectacolul muzical plin de veselie „Cântec pentru Tisha” începe, tot de la ora 11:00, la Centrul Comercial Auchan Titan.
* De la ora 12:00, în AFI Cotroceni are loc evenimentul „De 1 iunie ai liber la copilărie !”, ce cuprinde: ateliere de dans, photo booth, picturi pe faţă, tatuaje, baloane modelabile, personaje pe picioroange gigantice, vată de zahăr şi popcorn, mini disco, cosiţe urbane, fashion party.
* Hard Rock Cafe organizează, de la ora 13:30, sesiuni de pictură pe faţă, modelare de baloane şi jocuri interactive, planşe de colorat, console playstation, proiecţie de desene animate şi o întâlnire de neuitat cu două personaje de poveste.
* ParkLake Shopping Center aduce în premieră în România celebrele personaje animate Tom şi Jerry, Tweety, Sylvester, Bugs Bunny şi prietenii săi, în fiecare zi până pe 4 iunie, de la ora 14:00, în Main Square de la parter.
* De Ziua Copilului, Berăria H se transformă în „Oraşul cu Chef de Joacă !”, de la ora 17:00 începând un maraton de spectacole şi distracţie ce include: animatori, prinţese, clovni, Juggle Show, Teatru pentru copii, Hula hoop, Acrobatic show, Teatru interactiv şi Baloon show.
* Tot de la ora 17:00, Teatrul Evreiesc de Stat prezintă spectacolul interactiv „Poveste fără sfârşit”, la care copiii sunt aşteptaţi să intre, alături de actori, într-o lume magică a poveştilor, a personajelor fantastice, în care imaginaţia şi curajul celor mici sunt personajele principale.
* Corul de Copii Radio cântă, de la ora 17:30, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, în cadrul festivalului Cea mai Itsy Bitsy Zi Liberă Naţională.
* În premieră în România, spectatorii vor putea urmări, de la ora 19:00, la Sala Palatului, una dintre cele mai îndrăgite pelicule din istorie: „Harry Potter şi Piatra Filozofală” alături de Orchestra Simfonică Bucureşti care interpretează partitura întregului film compusă de John Williams. Acest spectacol este parte a unei serii de concerte dedicate lui Harry Potter.
CINEMA
* La Cinemateca Eforie astăzi sunt proiectate două filme cerute de spectatori:
– de la ora 18:30, drama – horror „Freaks / Galeria monştrilor”, adaptare după povestirea „Spurs” de Tod Robbins regizată în 1932 de Tod Browning, având în distribuţie pe Wallace Ford, Leila Hyams, Olga Baclanova, Roscoe Ates;
– de la ora 20:00, comedia „Unchiul meu”, de şi cu Jacques Tati.
* La DESCHIS Gastrobar, din Splaiul Unirii 160, se redeschide Rooftop Cinema cu o proiecţie de scurtmetraje realizate de Paul Mureşan şi altele, ce începe de la ora 23:00.
MUZICĂ
* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, dirijat de Misha Katz şi având în program: Concertul nr. 20, în re minor, pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart – solist Dan Grigore; „Ucenicul vrăjitor” de Paul Dukas şi Suita „Carmen” de Georges Bizet.
* Smiley sărbătoreşte 10 ani de carieră solo printr-un concert-eveniment pe care-l susţine de la ora 20:00, la Arenele Romane, promiţând publicului confesiuni muzicale, invitaţi speciali şi multe surprize. În deschidere cântă Alex Muşat şi Sebastian Seredinschi, foşti concurenţi la Vocea României.
* De la ora 18:00, în Expirat Club – Halele Carol începe „Caritabil Fest”, un festival caritabil de muzică ce se înscrie ca un nou proiect în seria „Copacul cu haine”. Symphactory Orchestra, Alexandrina, Maria Răducanu, Lucia, The Mono Jacks, Travka, Kumm, Cred că sunt extraterestru, The Amsterdams, Eyedrops, Greetings Sugar, Jinxy Von D’Ers, Next Ex, #2Fire2Paie cântă pentru 3 adolescenţi cu cancer având şanse mari de supravieţuire, care provin din familii nevoiaşe.
SPECTACOL
Teatrul Spălătorie prezintă, de la ora 19:00, în MACAZ – Bar Teatru Coop. din Calea Moşilor nr. 106, spectacolul „Кстати о погоде / Apropo despre vreme” de Nicoleta Esinencu, Kira Semionov şi Doriana Talmazan, ce propune o reflecţie asupra modului în care propaganda, manipularea politică – cândva atât de vizibil prezentă în regimul sovietic, în care poate doar prognoza meteo nu era subiect de propagandă – devine un instrument la fel de folosit chiar şi de cele mai „democratice” regimuri din lume.
EXPOZIŢII
* Cu ocazia celei de-a patra ediţii a Pavilionului de Artă Bucureşti – Art Safari 2017, la Galeriile Kretzulescu din Calea Victoriei 45, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Memoria Zidirii” de Marin Gherasim. Iau cuvântul: Horia Roman Patapievici, Ruxandra Garofeanu, Alina Gherasim.
* Tot de la ora 19:00, la Kube Musette, din Calea Victoriei nr. 114, este vernisată expoziţia „Ludo”, cel mai recent proiect semnat de artistul român stabilit în Austria Cătălina Codreanu, ce continuă tema maternităţii într-o interpretare nouă, fiind realizat în perioada în care a urmat cursurile Academiei de Arte Frumoase din Roma.
* La Institutul Italian de Cultură are loc, de la ora 19:00, vernisajul expoziţiei „Vivere Napoli”, ce va rămâne deschisă până la 30 iunie, prezentând patruzeci de acuarele realizate de Alin Daniliuc, care abordează teme ce reprezintă şi sintetizează structura urbană, arhitectonică şi socială a acestui oraş.
CONFERINŢE
* De astăzi până pe 5 iunie, la Biblioteca Centrală Universitară se desfăşoară Conferinţa Naţională Anuală a Societăţii de Geografie din România. Azi, de la ora 16:30 în salonul regal Carol I are loc şedinţa solemnă cu tema „Carol I – fondatorul Societăţii de Geografie din România”.
* Pr. Prof. univ. Nicolae Necula susţine conferinţa cu titlul „Sfintele Icoane în viaţa credincioşilor”, de la ora 18:00, la Parohia Iancu Nou Bălăneanu, sub egida Anului Omagial al Sfintelor Icoane, al Iconarilor şi al Pictorilor bisericeşti.