Cele mai interesante evenimente de astăzi, 14 iunie, din Bucureşti
Articol de , 14 iunie 2017, 15:44
CINEMA
De la ora 17:30, la Cinemateca Eforie este proiectată, la cererea spectatorilor, comedia dramatică poliţistă „Goupi mains rouges / Goupi mână roşie”, adaptare după un roman de Pierre Véry regizată în 1943 de Jacques Becker, cu: Fernand Ledoux, Georges Rollin, Blanchette Brunoy, Maurice Schutz.
MUZICĂ
* Orchestra de Cameră Radio susţine concertul săptămânal, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru, având în program: Concertele nr. 4 în La major şi nr. 5 în fa minor pentru clavecin şi orchestră de coarde de J. S. Bach – solistă Cipriana Smărăndescu, precum şi Simfoniile nr. 45 în fa diez minor – „Despărţirea” şi nr. 22 în Mi bemol major – „Filozoful” de J. Haydn.
* Maestrul Tudor Gheorghe va încânta din nou public cu concertul „Vara simfonic aniversar”, pe care-l dă la Sala Palatului de la ora 19:00, acompaniat de o orchestră şi un grup coral conduse de dirijorul, compozitorul şi orchestratorul Marius Hristescu.
* În cadrul Festivalului „Namaste India”, de la ora 19:00 începe la sala Elvira Popescu a Institutului Francez concertul de muzică clasică „RASA – Saveurs musicales de l’Inde”, o întâlnire multiculturală cu muzica indiană creată în Franţa de Nicolas Delaigue (sitar) şi Nihar Mehta (tabla), avându-l ca invitat pe Bhaskar Das (bansuri).
* În cadrul celei de-a IV-a ediţii a proiectului „Podurile toleranţei”, în Aula mare a Ministerului Culturii are loc, de la ora 19:00, un program artistic muzical, cu participarea Bucharest Klezmer Band şi a altor formaţii ale minorităţilor naţionale.
* În cadrul celei de-a patra ediţii a evenimentului cultural „Simfonii pe asfalt”, ce se desfăşoară zilnic până pe 25 iunie în Centrul istoric al Capitalei, la intersecţia străzilor Lipscani şi Smârdan, astă-seară, de la ora 20:00 susţin un recital Flavian Chitic şi Denisa Bozoancă.
* Otherside şi Helen cântă în Expirat Club – Halele Carol, începând cu ora 21:00.
* În grădina BEAT bar umanist, de la ora 21:30 începe cel de-al 51-lea concert Jazz US!, intitulat „The Saint&The Sinner Lady” şi susţinut de Adrian Neacşu (contrabas) şi Andra Maria (voce).
DANS
* La Opera Naţională, Studioul de Balet pentru Copii şi Tineret al acesteia prezintă, de la ora 18:30, spectacolul „Magazinul cu păpuşi”.
* Pe scena de la intersecţia străzilor Lipscani şi Smârdan, de la ora 21:00 sunt prezentate piesele coregrafice: „Coexistence” cu Teodora Velescu şi Marian Ivan; „Innocent” cu Galina Bobeicu, „Limba română” cu Ştefan Lupu, „Sakura” şi „Hipnosis” cu Denisa Anastasiu, „RE” cu Teodora Velescu.
SPECTACOLE
* Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită, de la ora 18:00 în sediul din strada Nicolae Creţulescu nr. 8, la spectacolul „Emin al meu” interpretat de Diana Giubernea în regia Monei Gavrilaş.
* La Sala George Constantin a Teatrului Nottara se desfăşoară până pe 16 iunie, a noua ediţie a seriei de spectacole-lectură intitulate „Spectacolul începe cu o lectură”, coordonată de regizorii Mihai Lungeanu şi Alexandru Mâzgăreanu şi organizată în colaborare cu Fundaţia Culturală Greacă. Astă-seară, de la ora 19:00, Gabriel Răuţă citeşte piesa „Martor mi-e Dumnezeu” de Makis Tsitas, în traducerea şi adaptarea lui Claudiu Sfirschi-Lăudat.
EXPOZIŢIE
* La Casa de cultură „Friedrich Schiller”, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de pictură, sticlă, ceramică şi sculptură mică „Între sacru şi senzual”, a artiştilor plastici Françoise Mariana Roşian Apostol şi Cristian Ianza. Prezintă: Oana Monica Holban. Ilustraţia muzicală: Cristian Balaş
CARTE
* În Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” este lansat, de la ora 18:00, volumul cartografic „Descriptio Bessarabiae” prezentat de autori: Mihai Gribincea, ambasador al Republicii Moldova în România, Ovidiu Dumitru şi prof. univ. Adrian Năstase. Organizat de Institutul Cultural Român evenimentul se desfăşoară în prezenţa preşedintelui acestuia şi îi are ca invitaţi pe: Victor Spinei – vicepreşedinte al Academiei Române, Acad. Răzvan Theodorescu şi prof. univ. dr. Emil Dragnev – istoric la Universitatea de Stat din Moldova.
* Colega noastră Maria Gheorghiu vă invită, de la ora 19:00 la librăria Diverta din Bucureşti Mall (Vitan), la prezentarea cărţii „Visătorii nu mor niciodată” pe care o face împreună cu autoarea acesteia, Carmen Voinea-Răducanu.
* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 este lansată cartea „Iată-mă“, un roman de Jonathan Safran Foer despre identitate, istorie, familie şi lumea ieşită din matcă în care trăim.
CONFERINŢE
* A doua conferinţă despre poezie din cadrul „Intersecţiilor de miercuri”, ce se desfăşoară de la ora 20:00 la Rezidenţa Scena9 din strada Ion Luca Caragiale nr. 32, îl are ca invitat pe poetul Vasile Leac, care abordează tema: „Confuzie şi manipulare”, sau despre unde ajunge poetul în viaţa lui de poet şi despre câte şanse are poezia să ne manipuleze.
* „Muzee, bienale şi politică” se intitulează prezentarea susţinută, de la ora 21:00, la tranzit. ro din strada Gazelei nr. 44, de Charles Esche, director al Van Abbemuseum din Eindhoven.