Hai să fim prieteni!
Articol de , 30 iulie 2017, 06:56
Ziua internațională a prieteniei este marcată în fiecare an pe 30 iulie.
Aceasta a fost adoptată oficial de ONU în 2011, în ideea de a transmite mesajul că prietenia între popoare, țări, culturi și indivizi poate inspira eforturile de pace și poate construi punți de legătură între comunități.
Ziua internațională a prieteniei este o inițiativă UNESCO și a fost preluată de Adunarea Generală a ONU în 1997.
La baza adoptării acestei zile a stat și Deceniul Internațional de promovare a unei culturi a non-violenței și a păcii pentru copiii lumii 2001-2010, adoptat prin Rezoluția A/RES/53/25, din 1998.
Ziua internațională a prieteniei se bazează pe recunoașterea imortanța prieteniei si este ziua in care, indiferent de etnie și de sex, se leagă conexiuni și empatii.
Deși relațiile de prietenie pot fi diferite, relații între același sex, relații de prietenie între mamă și fiică, tată și fiu, fiecare dintre ele trebuie sărbătorită.
Primul care a avut inițiativa de a propune o zi a prieteniei a fost omul de afaceri american Joyce Hall, cel care a lansat pe piață, în 1910, cărțile poștale Hallmark.
Data aleasă de el pentru această zi a fost 2 august, pentru a coincide cu sezonul vacanțelor, atunci când oamenii își trimiteau mai des cărți poștale.