La Potlogi, cicloturismul devine tradiție!
Articol de Stefania Grigore, 17 august 2017, 09:39
90 de bicicliști, majoritatea din București, au pedalat marți, 15 august, 65 de km, pe traseul Bolintin Vale – Găiseni – Vânătorii Mici – Corbii Mari – Potlogi – Florești, la cincilea eveniment cicloturistic cu plecare din Bolintin Vale din ultimii trei ani. Participanții au vizitat obiective istorice și culturale giurgiuvene și dâmbovițene din apropierea Bucureștiului, precum colecția etnografică din Vânătorii Mici, biserica din Corbii Mari, ferma turistica La Tzara, Conacul Florești și, mai ales, Palatul Brancovenesc din Potlogi.
“Am încheiat cu succes încă un tur din seria celor organizate în zona de sud a României. Cicloturiștii au descoperit, mulți dintre ei in premieră, obiective culturale și istorice importante din zonă și au făcut-o într-un mod plăcut, pe bicicletă, prin mișcare, aproape de natură și de satul românesc. Prin astfel de evenimente, dorim să contribuim la dezvoltarea comunităților locale si să promovăm destinații inedite pentru petrecerea timpului liber într-un mod activ, aproape de Capitală”, a spus Mircea Crisbășanu, organizatorul turului din partea Asociației ROI și a Outhentic Cycling Romania.
Iată câteva impresii despre traseu, exprimate de către participanți:
• „Am mai participat si la ediția de anul trecut a turului și de atunci am tot facut ture cu bicicleta. Inainte de asta nu mă mai urcasem pe bicicleta timp de 33 ani. Mi-a plăcut foarte mult și îmi doresc să revin”, ne-a spus Victor, unul dintre participanti.
• „Mulțumim organizatorilor pentru o tură minunată în aceasta zi de mare sărbatoare. Ne-au întâmpinat gazde ospitaliere, locuri încărcate de istorie, oameni frumoși și prietenoși. Mulțumim tuturor și așteptăm și alte ture la fel de frumoase!” – sunt impresiile Mihaelei, una dintre cicloturiste.
Traseul Bolintin – Vanatorii Mici – Corbii Mari – Potlogi – Floresti măsoară aproximativ 65 km pe drumuri de asfalt și pietruite, cu o mică diferență de nivel, de 60m.
Evenimentul „Bucura-te de cicloturism, pe urmele lui Brancoveanu!” – este parte a unui proiect de dezvoltare comunitară menit să susțină și să încurajeze dezvoltarea durabilă a comunităților locale prin cicloturism ca posibilitate de valorificare a resurselor locale: monumente istorice si culturale zone naturale, ospitalitate, tradiții etc.