Vinetele, aliatele noastre împotriva cancerului
Articol de , 5 septembrie 2017, 13:46
Vinetele au o serie de beneficii pentru sănătate. Se recomandă ca aceste legume să fie consumate înainte de a se coace complet, adică atunci când capătă o culoare foarte închisă, deoarece devin lipsite de gust și chiar își pierd unele dintre calitățile curative.
Datorită compusului SRG (glicoalcaloizi), ele sunt un mijloc profilactic pentru cancerul uterului, colului uterin, vezicii urinare, cancerul de sân și tumorile apărute pe creier.
Avantajul acestei legume este conținutul ridicat de minerale și vitamine cu un minimum de calorii. De exemplu, 80 de grame conțin doar 20 de calorii, care furnizează 3 g de celuloză, 1 g de proteine, potasiu, vitamina K și vitamina C.
Vinetele au cantități mari de antioxidanți, care ne ajută să ne protejăm corpul de daunele cauzate de substanțele nocive cunoscute ca radicali liberi. Aceste legume sunt deosebit de bogate în antociani, substanță care le conferă culoarea neobișnuită.
Conform unui studiu, unul dintre antocianii conținut de vinete, numit nasunin, creează o protecție eficientă a celulelor în faţa unor factori externi agresivi. În plus, aceste legume reduc riscul bolilor cardiovasculare, întăresc inima, scad nivelul colesterolului rău, controlează nivelul zahărului din sânge, micşorând astfel riscul de diabet, datorită polifenolilor pe care îi conţin.