Ziua porţilor deschise la Topoloveni!

Topoloveni. La ce te duce gândul când auzi despre acest oraș? Nu-i aşa că te gândești la celebrul magiun, recunoscut peste tot în România?

Un produs care, alături de alte 1.000 de denumiri de produse protejate în baza legislației privind protecția indicațiilor geografice, figurează pe lista Comisiei Europene a denumirilor de origine și a specialităților tradiționale.

Din fericire mai există în România astfel de investiţii care protejează şi dezvoltă mărcile cunoscute, care odată cu anii au intrat în conştiinţa populară drept elemente de bază, recunoscute de oricine.
Povestea acestui brand care a depăşit un secol de existenţă a devenit una de succes în anul 2002, atunci când MGC Topoloveni a achiziţionat fabrica de conserve înfiinţată la 1901 la Topoloveni şi, în urma unui amplu proces de investiţii, a reuşit ca, la începutul anului 2016 să poziţioneze fabrica în topul producătorilor de alimente din România.

Astăzi, cei peste 250 de angajaţi ai companiei produc anual peste 7500 de tone de alimente în peste 200 de sortimente, zacusca aducându-le poziţia de lider de piaţă în valoare şi volum, conform GFK.

Producătorul român a inaugurat ieri sezonul de „pus pentru iarnă” (prepararea zacuştii, murăturilor și dulcețurilor), tradiție românească, aşteptată anual de localnici. Având în vedere că tot ce se produce aici a fost, este şi să sperăm ca va continua să fie românesc, nu este de mirare acest interes al românilor pentru produsele fabricate la Topoloveni.

Oamenii au fost așteptați cu mâncare bună, preparată de bucătari cu ajutorul mașinăriilor din fabrică, pe fundal putând fi ascultate melodii populare și, de ce nu, dansul era binevenit.

Un ansamblu de muzică populară a încins atmosfera, împreună cu tineri ce încă respectă tradițiile, oferind un spectacol de dans popular exemplar.

Unul dintre invitaţii de seamă a fost Petre Daia împreună cu alți membrii ai guvernului, autorităţi centrale și locale. Era de așteptat să fie prezent și primarul orașului, Gheorghiţă Botârcă.

Ministrul Agriculturii a răspuns la câteva întrebări puse de jurnaliştii prezenţi la acest eveniment. Înainte să aibă loc această conferinţă neconvenţională de presă, Petre Daia a vizitat fabrica pentru a vedea modul de lucru şi a se asigura de prospeţimea produselor. Acesta a fost foarte mulţumit de ceea ce a văzut şi, mai ales, de păstrarea identităţii româneşti.

Pe lângă toate acestea, vizitatorii au putut vedea expoziția de tehnologie veche, folosită în trecut în prepararea conservelor de Topoloveni. Nu că acesta ar fi fost obiectivul celor ce au venit la acest eveniment, mâncarea și voia bună au fost îndemnul necesar pentru a veni aici.

Prezentatoarea evenimentului a fost actriță Anca Ţurcaşiu, iar cântăreața mult așteptată a fost Maria Dragomiroiu.

La final, oamenii au putut sa deguste un minunat tort din cremă albă cu fructe pe care scria Bunătăţi de Topoloveni.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.