Să sărbătorim Ziua Internaţională a Zâmbetului cu un zâmbet larg!
Articol de Adriana Baciu, 6 octombrie 2017, 12:05
Astăzi este Ziua Internaţională a Zâmbetului. Aceasta este marcată din anul 1999, în prima zi de vineri a lunii octombrie, ideea aparţinând artistului american Harvey Ball, care a creat în anul 1963 imaginea de „față zâmbitoare”, faimoasa emblemă galbenă a zâmbetului, predecesorul așa-numitului emoticon.
Cu această ocazie, site-ul „Beauty and tips” prezintă unele lucruri interesante despre expresia facială fericită. Zâmbetul este universal în lume, unde sărutul sau strângerea de mână pot însemna lucruri diferite.
Zâmbetul, totuși, transmite același lucru peste tot, fericire și bunăvoință. Copiii zâmbesc încă din viaţa intrauterină și imediat după naștere. Zâmbetul nu se învață, este un reflex. Nou-născuții zâmbesc mai mult în somn.
Zâmbetul este contagios.
Un studiu realizat în Suedia a constatat că oamenilor le este dificil să se încrunte atunci când privesc un om zâmbitor și în cele din urmă îi răspund cu aceeași expresie. Când zâmbim, sunt eliberate endorfine. Zâmbetul, chiar și cel fals, determină organismul să elibereze endorfine, hormoni care contribuie la buna dispoziție și contracarează stresul.
Zâmbetul le face pe femei mai atrăgătoare decât machiajul.
În cadrul unui studiu, specialiștii au descoperit că 70% dintre bărbați consideră mult mai atrăgătoare femeile care zâmbesc, decât cele care sunt fardate. S-a constatat că probabilitatea de promovare este mai mare pentru angajații zâmbitori cu șefii lor.
Cercetătorii au identificat 19 tipuri diferite de zâmbet,de la zâmbetul politicos, la zâmbetul social. Zâmbetul poate fi „auzit” într-o conversație telefonică, deoarece se simte în intonație. Din acest motiv, angajații care lucrează cu clienții la telefon sunt instruiți să zâmbească, pentru a-și face vocea mai plăcută.
Zâmbetul este vizibil de la distanță, oamenii pot distinge un zâmbet de la peste 90 de metri, capacitate pe care au dobândit-o pentru a distinge un prieten de un inamic.
Zâmbetul prelungește viața.
Persoanele care zâmbesc trăiesc adesea mai mult decât cele triste și supărate. Acest lucru se explică prin capacitatea zâmbetului de a stimula sistemul imunitar, crescând nivelul hormonului cortizol.