București este de astăzi, timp de 11 zile, Capitala europeană a teatrului de animație
Articol de andreiabarsanbfm, 17 noiembrie 2017, 12:58
De astăzi putem intra pe tărâmul poveștilor, la Teatrul Țăndărică, la cea de a XIII-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație.
Deschiderea îi aparține teatrului gazdă, cu premiera ”Scufița roșie”, regizată de Felix Alexa.
”ImPuls” este cel mai important festival de animație din Romania, dar și cel mai mare eveniment european de acest gen, a spus Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică, în emisiunea ”Spectacol@bucuresti.ro”
Festivalul se desfășoară în perioada 17-27 noiembrie 2017 și reunește 32 de producții din: China, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia și România.
Spectacolele sunt create pentru fiecare categorie de vârstă și aduc pe scenă, deopotrivă, texte clasice și contemporane, cele mai noi tehnici în materie de teatru vizual și diferite tipuri de animație.
Este un program bogat, cu multe momente inedite, cu spectacole pentru copii și pentru adulți, conferințe, lansări de carte, vizionare de filme, întâlniri între creatori de marcă și public. Toate au fost prezentate în avanpremieră, sâmbătă, la București FM.
Copiii pot participa la atelierele de jocuri teatrale și construcție de marionete.
Cu totul special va fi workshop-ul interactiv ”Micul prinț – o întâmplare”, în cadrul căruia cei mici vor parcurge timp de o săptămână o serie de ateliere de lucru cu marioneta, îi vor da viață cu ajutorul unui computer, prin senzori ce le permit accesul în lumea 3D. Pe ecranul TV Micul prinț va fi adus pe planeta sa.
Este un experiment ce va continua și după festival cu noi serii de copii, selectați cu atenție, in funcție de vârsta și abilitățile celor mici, pe baza emailurilor trimise de părinți.
Festivalul are și rol cultural și educativ și de entertainment, a mai spus Călin Mocanu.
Dar să nu uităm că teatrul pentru copii are și un important rol terapeutic pentru că cei mici intră în poveste, își dau frâu liber imaginației, își exteriorizează sentimente, își eliberează frici, iar fiecare membru al echipei dintr-un astfel de spectacol este atent la toate aceste aspecte. Este un argument în plus pentru a intra în sala Teatrului Țăndărică, la festival și nu doar acum!