Lost Horizon
Articol de razvanursuleanu, 29 noiembrie 2017, 09:30 / actualizat: 30 noiembrie 2017, 18:51
O reclamă foarte potrivită pentru seria “Lost Horizon” ar fi clasica “Un produs perfect pentru întreaga familie!”. Bunicul și bunica pot parcurge liniștiți și fără să fie zoriți de nimic secțiunile din joc în care, de exemplu, trebuie să potrivească niște piese în așa fel încât un mecanism să poată să funcționeze. După care ei îi vor preda jocul mamei sau tatălui care, fiind un pic mai rapizi, vor încerca să iasă într-un timp relativ rezonabil dintr-o cameră care se umple încet cu un gaz toxic. Aceștia, la rândul lor, vor pasa jocul copiilor atunci când, tot de exemplu, cineva trebuie să conducă în mare viteză o motocicletă pe o șosea care se află sub bombardament.
Mi-ar fi foarte greu să aleg între Lost Horizon 1 și Lost Horizon 2. Ambele sunt point-and click-adventure, unul din genurile mele preferate, și fiecare dintre ele ne prezintă o poveste aparte, în care în mod evident binele învinge într-un final. Jocurile ne provoacă să rezolvăm questuri pentru care logica și atenția distibutivă sunt absolut necesare și au de asemenea și bunul simț de a ne lăsa să încercăm ori de câte ori este necesar pasajele la care întâmpinăm dificultăți. Unul dintre lucrurile care m-au enervat mereu la jocurile pe calculator este ideea de a fi trimis mereu la o salvare anterioară atunci când se întâmplă să ratez vreun quest. Seria Lost Horizon salvează mereu jocul în timp real, astfel că reluarea questului se produce exact din momentul în care am fost depășiți de situație și trebuie să repetăm acțiunea.
Dacă vă place să vă luptați cu forțele clasice ale răului și să capturați sau să anihilați criminali de război, Lost Horizon este varianta cea mai potrivită. Sunt convins că nu aveți cum să vă plictisiți vreodată de filmul “Casablanca”, dar dacă doriți o variațiune virtuală pe aceeași temă, tot Lost Horizon este, la fel ca într-o altă reclamă clasică, “Cea mai potrivită alegere!”.