„Descoperă România cu Peter Hurley”, la Muzeul Național al Țăranului Român!
Articol de Andra Radu, 1 decembrie 2017, 09:51
Documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley”, marca AGERPRES, va fi difuzat vineri seară la Clubul Țăranului, din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, cu ocazia Zilei Naționale a României.
„Clubul Țăranului vă invită pe 1 Decembrie, cu mic, cu mare, la pită și slană. De Ziua Națională, un eveniment dedicat Zilei Naționale a României. Începem cu ateliere pentru cei mici, dis-de-dimineață (ora estimată 10:30). Șezătoare cu fluiere și meșterit de steme. Continuăm cu un ospăț de sărbătoare: iahnie de fasole cu cârnați și vin fiert, la preț special”, se arată în invitația lansată de Clubul Țăranului.
Seara, de la ora 19:00, va fi difuzat documentarul „Descoperă România cu (irlandezul) Peter Hurley”, iar ulterior vor fi purtate discuții chiar cu Peter Hurley — irlandezul din România.
Cu privire la Peter Hurley, sursa citată arată că, după 15 ani lucrați în publicitate, timp în care a promovat tot felul de bunuri către români, irlandezul, stabilit în țara noastră, a hotărât să promoveze de-acum românilor bunul numit România!
Povestea lui Peter Hurley, care la vârsta de 26 de ani s-a mutat în România, este simplă. Peter Hurley a plecat, pe jos, din Săpânța până-n București și ne spune astfel povestea magică a acestei țări. Făcând un drum ca un pelerinaj, el descoperă la hotarul dintre Occident și Orient, chiar rostul vieții sale aici. „Descoperă România cu Peter Hurley” nu este doar un film, ci o poveste ce poate fi a oricui și a fiecăruia dintre noi.
„Aici m-am găsit și pe mine și pe parcursul anilor, m-am întâlnit, din ce în ce mai mult, cu oamenii care m-au impresionat foarte mult prin poveștile lor, prin felul lor de a fi, prin felul în care lucrează. (…) Pe parcursul anilor, ajungi la niște concluzii despre viață, despre un loc. Am văzut România o țară foarte valoroasă, care a păstrat miraculos, aproape, poziția ei, felul, limba, portul, conceptul. E aproape miraculos că există astăzi o țară numită România în partea aceasta a Europei. Toate etniile și popoarele care locuiesc aici, care împreună fac un concept important, un exemplu, un model pentru noi toți. După primii 15 ani am ajuns la un moment în viață în care m-am decis: vreau să fac ceva pentru acest concept, să-l înțeleg mai bine eu, pentru că până acum 15 ani am stat aproape exclusiv în București, după care am început să îmi pun această întrebare: care este motivul pentru care România este o țară atât de atrăgătoare pentru mine, cel puțin? Așa am început să caut esența și, în scurt timp, am ajuns în România rurală”, spune irlandezul stabilit în România.