Royal Arena
Articol de razvanursuleanu, 14 decembrie 2017, 09:30
Royal Arena, un joc foarte simplu la prima vedere. O hartă împărțită în două, de-o parte baza inamică și de cealaltă parte propria bază, și niște cărți de joc ce reprezintă unitățile militare pe care le vom manevra. Fiecare victorie asupra unui alt jucător uman ne mărește coeficientul de joc și ne aduce credite, cu care putem să îmbunătățim abilitățile unităților militare.
Simplu la prima vedere, este adevărat, dar extrem de complicat atunci când începem să aprofundăm cu adevărat strategiile militare care ne pot conduce către victorie. Care victorie se poate obține doar dacă reușim să distrugem cartierul general inamic, în mod evident cea mai bine fortificată dintre clădirile adversarilor.
Unitățile se amplasează pe teren în funcție de cărțile cu care jucăm în fiecare moment. Odată activată o unitate, cartea care o reprezintă dispare, fiind înlocuită în mod aleator cu o alta. Fiecare carte de joc poate fi jucată după un anumit număr de secunde, care crește exponential în funcție de valoarea unității de pe cartea de joc respectivă. Unele cărți de joc sunt cărți de suport pentru unități, reprezentând de exemplu lovituri ale artileriei care va susține înaintarea la sol a trupelor.
În momentul în care o unitate este activată, aceasta nu va mai fi sub controlul nostru direct și de regulă va ataca inamicul cel mai apropiat. De aceea este foarte important să calculăm foarte bine și locul exact în care vor fi activate unitățile, pentru a evita situațiile în care acestea vor ataca inamici lipsiți de importanță și vor ignora distrugerea clădirilor care ne aduc victoria.
Repet, Royal Arena poate părea pueril, dar asta doar până în momentul în care ne angajăm în prima bătălie. Un joc foarte util pentru cei care au doar o impresie încă neconfirmată despre extraordinarele lor capacități militare… S-ar putea să aibă o mare surpriză…