Claudiu Bleonț: A trăi înseamnă a fi în aventură
Articol de andreiabarsanbfm, 26 ianuarie 2018, 18:50
Claudiu Bleonț este într-una dintre cele mai frumoase perioade din viața personală și profesională.
Este tată, iar această experiență l-a îmbogățit. S-a maturizat și și-a schimbat prioritățile, iar modul de gândire, de a privi viața, s-a reflectat și asupra carierei sale, a mărturisit actorul în emisiunea Spectacol @bucuresti.ro.
Omul Claudiu Bleonț, dacă ajungi să îl cunoști, nu seamănă deloc cu cel prezentat de ziare sau emisiuni de divertisment.
A crescut într-o familie de preoți, a stat deseori la Mănăstirea Cheia, și ”a fost atras de ritual, de înțelesurile care sunt puse acolo”.
A ales actoria din nevoia de joacă, nevoia de povești.
A făcut o școală serioasă, școala germană, și, datorită profesoarei de istorie a descoperit mitologia greacă. A făcut și scrimă până la 17 ani, unde a învățat ce inseamnă disciplina. În clasa a douăsprezecea a intrat în lumea teatrului prin Podul lui Cătălin Naum. Următorul pas, examenul la IATC, a venit firesc.
Stagiunea actuală i-a adus noi roluri la Craiova și o premieră la București. La Teatrul Național Marin Sorescu joacă în ”Elefantul din cameră” și ”Autorul”, și în continuare în ”Spargerea” și ”Rinocerii”. La TNB îl vedem în ”Terorism”, ”Visul unei nopți de vară”, la Metropolis în ”Domnul Ibrahim şi florile Coranului”, dar și în proiecte independente: ”Un bărbat și mai multe femei”, ”Prenumele”.
Cel mai nou este și cel mai important rol, Harry Houdini, din ”Orchestra Titanic”, recenta premieră de la Sala Pictura a Naționalului bucureștean. Un personaj ce ne oferă prilejul de a-l redescoperi pe Claudiu Bleonț, valențele sale actoricești dar și profunzimea sufletească.
Spectacolul acesta a fost o întâlnire din toate punctele de vedere – cu textul lui Hristo Boicev, cu Felix Alexa, cu cei patru colegi de scenă: Mihai Constantin, Tania Popa, Richard Bovnoczki, Mihai Călin, crede Claudiu Bleonț.
”Schimbarea aduce riscuri, dar riscând o să crești”, spune autorul piesei, iar actorul s-a regăsit în cuvintele lui. Totodată, Bleonț i-a adus personajului Houdini, tot ceea ce a dobândit el de la acei mari gânditori ai lumii ce i-au marcat existența.
”Fă călătoria, deschide-te!” ar fi primul mesaj pe care Claudiu Bleonț/Harry Houdini ni-l transmit prin acest spectacol.
Am făcut și noi o calătorie în lumea lor, timp de o oră, la București FM.