Emerland Solitaire
Articol de razvanursuleanu, 30 ianuarie 2018, 09:30 / actualizat: 31 ianuarie 2018, 18:50
Dacă vă mai amintiți, în urmă cu mulți ani exista legenda “butonului antișef”. Apăruseră prin birouri primele calculatoare, lumea se juca încontinuu Solitaire și Minesweeper și în momentul în care un șef intra pe ușă exista acel buton magic care trimitea rapid jocul la bară. Faza a ținut doar o scurtă perioadă de timp, pentru că șefii au fost informați despre acest tertip și primul lucru pe care îl făceau era să se uite în partea de jos a monitorului ca să vadă ce ai ascuns acolo.
Emerland Solitaire este un joc atât de bine elaborat, încât puteți să stați cu el deschis pe ecran pe parcursul întregului program de muncă. Puteți chiar să spuneți că lucrați la un proiect de grafică pentru un site și lumea chiar o să vă creadă. Bineînțeles că tot Solitaire este și se joacă tot cu cărți, dar avem animație, avem grafică îngrijită și un sistem bine gândit care ne limitează numărul de încercări pentru un nivel, lucru ce cred că este benefic pentru productivitatea muncii.
Pe măsură ce avansăm în level ni se alătură treptat tot felul de personaje care ne pot ajuta atunci când ne blocăm sau comitem greșeli. Avem la dispoziție un mag care ne permite să folosim “undo”, un cavaler care printr-o lovitură de sabie poate schimba prima carte din pachet, un beduin care poate să amestece cărțile etalate etc.
Progresul în nivel nu se face pe baza punctelor ci pe cea a stelelor de dificultate. Drept urmare nu ar fi rău să încercați să obțineți la fiecare joc toate cele trei stele posibile, altfel va dura foarte mult până să ne vină în ajutor personajele despre care vă povesteam.
La fel cum se întâmplă cu toate jocurile de pe Facebook, și Emerland Solitaire vă invită să cheltuiți bani reali pentru a progresa mai repede. Și la fel cum se întâmplă de fiecare dată, eu nu insist, ci doar vă recomand să nu procedați astfel…