Produsele de origine animală cu un nivel ridicat de colesterol cresc riscul de dezvoltare a cancerului
Articol de Stefania Grigore, 5 februarie 2018, 10:30
Produsele de origine animală cu un nivel ridicat de colesterol reprezintă un pericol major pentru sănătatea omului. Produsele de origine animală cu un nivel ridicat de colesterol măresc riscul de dezvoltare a tumorilor maligne agresive, crescând de până la o sută de ori rata lor de dezvoltare, la această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea Los Angeles, din California, informează publicaţia „Science Alert”.
Cercetătorii americani au efectuat o serie de teste pe cobaii de laborator, care au suferit diverse modificări genetice, fiindu-le codificată enzima Lpcat3, prin blocarea acesteia, ceea ce a dus la creşterea nivelului de colesterol în corpul rozătoarelor. După cum s-a demonstrat în urma testelor, o creştere a concentraţiei de colesterol contribuie la dezvoltarea şi la diviziunea celulelor stem în ţesuturile intestinului. Multiplicarea celulelor stem defecte este cauza principală a apariţiei cancerului. În urma acestor teste, cercetătorii de la Universitatea Los Angeles, din California, recomandă un consum redus de carne roşie şi de produse lactate.