Robert D. Anderson & the Legacy of Cthulhu
Articol de razvanursuleanu, 20 februarie 2018, 20:00
Singurul lucru plictisitor pe care îl găsim în “Robert D. Anderson & the Legacy of Cthulhu” este lungimea titlului. Cititul acestuia durează aproape la fel de mult ca instalarea propriu-zisă a jocului. Altfel, numai cuvinte de laudă despre acest clasic al genului Action Adventure.
Jocul este împărțit în 15 capitole care pot fi jucate separat. Dacă accesarea acestora nu funcționează din meniu, atunci le vom deschide din fișierele jocului, așa că nu avem motiv de îngrijorare. Nu este obligatoriu să le jucăm pe toate. Putem selecta, în funcție de preferințe, episoade în care acțiunea se desfășoară în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial sau, dacă ne plac peisajele science fiction, ne putem muta în spațiu unde beneficiem de tehnologia extraterestră.
Deși atmosfera acestui joc este unică, influența altor clasice își spune cuvântul, “Half-Life” fiind cu siguranță unul dintre acestea. Pe parcursul aventurilor vom recunoaște, de asemenea, și amprenta scrierilor lui Howard Phillips Lovecraft, unul dintre cei mai cunoscuți autori de literatură horror ai secolului trecut.
Există 12 tipuri de arme în joc și, dacă vor fi gameri care vor spune “doar atât?”, îi asigur că sunt mai mult decât suficiente pentru a răzbate prin cele 15 capitole. Avem la dispoziție și 4 arene multiplayer care pot găzdui până la 8 jucători, un loc ideal pentru a ne învăța prietenii cine este cel care trage cel mai repede și cel mai precis.
Pentru cei care au jocul original, lucru pe care eu îl recomand de fiecare dată, bonusurile oferite sunt remarcabile. Postere, articole și povestiri scurte având la bază creațiile lui Lovecraft, material RPG, o listă consistentă pe care ar putea să o invidieze chiar și jocurile din prezent.