Beneficiile vindecătoare ale mirodeniilor
Articol de Stefania Grigore, 22 februarie 2018, 12:21
Starea de sănătate poate fi ameliorată prin adăugarea de mirodenii şi verdeţuri în mâncărurile preferate.
Cuişoarele – îmbunătăţesc digestia, elimină mirosul neplăcut din gură, neutralizează toxinele, curăţă sângele, fortifică stomacul, ficatul şi inima, normalizează circulaţia creierului.
Ghimbir şi usturoi – ajută la pierderea în greutate. Substanţele active conţinute de aceste produse accelerează metabolismul pentru o perioadă scurtă de timp, provocând organismul să ardă calorii suplimentare.
Chimion şi fenicul – conţin substanţe care ajută la combaterea tusei.
Menta – combate senzaţia de greaţă şi durerile de cap.
Pătrunjel – ajută la eliminarea excesului de lichid din organism şi îmbunătăţeşte digestia.
Anason – reduce balonarea, iar datorită conţinutului de uleiuri esenţiale favorizează tranzitul intestinal şi ajută la combaterea constipaţiei cronice.
Scorţişoară – conţine o varietate de fenoli – antioxidanţi naturali care protejează organismul împotriva inflamaţiei şi luptă împotriva dezvoltării diabetului.
Curcuma – reduce apetitul, favorizează vindecarea rănilor, are un efect antibacterian.
Cardamom – revitalizează, revigorează, stimulează digestia, ajută la fortificarea inimii, ameliorează durerea în bolile cardiovasculare. De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, reduce activitatea glandei tiroide, are un efect expectorant şi antispasmodic asupra bronşitei. Poate fi adăugată în ceai, cafea, diverse feluri de mâncare.
Chili – are ca efect curăţarea sângelui, eliminarea constipaţiei, uciderea paraziţilor intestinali. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, elimină cheagurile de sânge, curăţă glandele sudoripare. Foarte bogat în vitamina C, poate fi folosit cu succes în tratarea răcelilor.