Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 26 februarie
Articol de , 26 februarie 2018, 14:28
CINEMA
* De la ora 19:00, în cadrul evenimentului cinematografic „Jesús del Cerro, un cineast spaniol în România”, la Institutul Cervantes are loc proiecţia comediei „Carlitos Y El Campo De Los Sueños / Carlitos are şansa vieţii”, ce prezintă povestea uni băiat care are două dorinţe în viaţă: să găsească un cuplu care să-l adopte din orfelinatul în care se află şi să devină jucător de fotbal pentru echipa de juniori a Spaniei.
* Culese din Balkani – Festival internaţional de film antropologic vă aşteaptă, tot de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Ţăranului, la cea de-a doua proiecţie specială de anul acesta ce vă propune filmul „Oameni şi fiare”, în regia lui Hanno Höfer, sub coordonarea etnologului Laura Jiga Iliescu.
* La Centrul Ceh, în cadrul Documentary Mondays, de la ora 20:00 se reia documentarul „David Lynch: The Art Life”, de Olivia Neergaard-Holm, Rick Barnes şi Jon Nguyen, în care marele cineast ne duce într-o călătorie personală prin anii de formare ai vieţii sale.
MUZICĂ
* Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, baritonul spaniol Carlos Marin, de la IL DIVO, susţine un concert într-un stil pur LAS VEGAS, de la ora 20:00, la Sala Palatului. Invitată specială: INNOCENCE.
* Malox, grup tânăr şi avangardist din Israel, cântă, începând cu ora 20:00, în Control Club, în cadrul seriei de concerte Jazz Nouveau.
EXPOZIŢIE
De la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de pictură „Parcurs Gestual” a artistei Rodica Toth Poiata, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional, unde poate fi vizitată până pe 15 martie. Participă: criticul de artă Marius Tiţa.
TÂRG
De astăzi până pe 8 martie, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, venirea primăverii şi începutul perioadei agrare este marcată printr-un Târg cu tâlc…de Mărţişor. Zilnic, între orele 9:00 – 17:00, puteţi urmări meşteri populari care dau viaţă celui mai îndrăgit obiect al primăverii prin metode tradiţionale, însufleţind lemnul, sticla, ţesăturile sau seminţele de diferite feluri. Creaţiilor lor pot fi şi cumpărate, pentru a fi apoi dăruite ca talisman pentru un an îmbelşugat.
ALTE EVENIMENTE
* La Şcoala gimnazială de Arte nr. 5 (str. Pictor Gheorghe Petraşcu, nr. 49) de la ora 18:30 este inaugurată cea de-a III-a ediţie a evenimentului „Săptămâna Sunetului”, organizat de „Asociaţia Jumătatea plină”, ce se desfăşoară până pe 4 martie. După un tur al acestei Şcoli realizat de arhitecţii Marius Smighelschi şi Radu Pană, proiectanţi acusticieni, de la ora 19:00 au loc prezentarea cărţii „Omul cu Fluier” de Călin Torsan şi un recital solo.
* Până la finele lunii, la Sala Mare a Ateneului Român se desfăşoară prima serie de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, ce marchează aniversarea celor 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române şi Centenarul României. Este un festival de dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti importanţi şi oameni de cultură de prestigiu, organizat de gazde în parteneriat cu Fundaţia Humanitas Aqua Forte şi Fundaţia ARCCA. Astă-seară, de la ora 18:30, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti susţine conferinţa „Sfârşitul globalizării?”, urmată de un dialog cu Corina Şuteu.
* La Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, de la ora 19:00, are loc finala regională Bucureşti a Concursului „Teza mea de doctorat în 180 de secunde” organizat în parteneriat cu Agenţia Universitară a Francofoniei – Europa Centrală şi de Est. 14 candidaţi din Bucureşti, Constanţa, Târgovişte şi Timişoara se vor întrece pentru a explica pe înţelesul tuturor, în doar 3 minute, subiectul propriei teze de doctorat şi pentru a convinge juriul şi publicul. Cei 4 câştigători (3 premii ale juriului şi unul al publicului) vor intra în finala naţională, care va avea loc la sfârşitul lui martie. Câştigătorul finalei naţionale va participa la finala mondială de la Lausanne (Elveţia), în toamna acestui an.